x

Wild Boarsi i SBB Vukovi u finalu Sport klub Prve lige Srbije

Wild Boarsi i SBB Vukovi u finalu Sport klub Prve lige Srbije

Ekipe Wild Boars iz Kragujevca i SBB Vukovi iz Beograda deveti put boriće se za naslov šampiona Srbije u finalnom meču „Sport klub” Prve lige Srbije.


Kragujevčani su na domaćem terenu u polufinalu plej-ofa slavili protiv, još uvek, aktuelnih prvaka države, novosadske ekipe GAT Dukes sa 33 : 15, dok su Vukovi na stadionu OFK Beograda rutinski pobedili pančevački tim Panthers sa 54 : 19.


Timovi iz Kragujevca i Novog Sada nisu pružili atraktivnu igru, kako se to možda očekivalo. Napad Novosađana nije najbolje funkcionisao, a mnogo grešaka doprinelo je lošem rezultatu. S druge strane, na početku uzdržani Kragujevčani, pokazali su u poslednje dve četvrtine zašto im je mesto u finalu, zahvaljujući odličnom kvoterbeku Džejmiju Blantu.

– Jako mi je drago što smo uspeli da se plasiramo u finale. Svi su nas na početku sezone otpisivali, niko nam nije davao šanse da dođemo do završnice. Drago mi je zbog ovih momaka koji su verovali u sebe, u sistem i u tim, i to se isplatilo – zadovoljno je rekao Aleksandar Ristić Alf, glavni trener ekipe iz Kragujevca.


Njegov kolega iz protivničke ekipe Vladislav Petković istakao je da su „Veprovi” bili bolji tim, ocenivši da je njegova ekipa svoju šansu prokockala zbog napravljenih grešaka.

– „Veprovi” su iskoristili sve svoje šanse, dok smo mi naše, pogotovo u prvom poluvremenu, prokockali. Sve što smo dobro uradili upropastili smo glupavim faulovima, imali smo nekoliko veoma važnih dropova koji su mogli da nam donesu poene i da mi povedemo. Međutim, to je sve nebitno, Kragujevac je sasvim zasluženo pobedio. Bili su bolji tokom celog meča i od srca im čestitam i želim da osvoje titulu. Zaslužili su – izjavio je glavni trener „Vojvoda”.


S druge strane, dva po dinamici različita poluvremena viđena su u Beogradu. Prvo dinamično poluvreme okarakterisali su napadi obe ekipe, koje nisu imale velike tajne pred ovaj duel, budući da su pre samo dve nedelje odigrali meč u kojem je „prštalo” od poena. U nastavku se činilo da bi „Panteri” mogli da ponove sličnu igru; igrali su na sve ili ništa, ali takav tempo doneo im je nekoliko grešaka i povrede ključnih igrača u timu. Beograđani, predvođeni neumoljivim kvoterbekom Džonom Uribeom, silovito su napadali protivničku end-zonu te rutinski priveli meč kraju.


Blažo Bojić, član stručnog štaba u ekipi Vukova, ocenio je da je njegov tim ovaj put odigrao mnogo bolje nego u Pančevu pre dve sedmice.

– Obratili smo pažnju na mnogo više detalja i rekao bih da je ovo nekako realan odnos snaga između ove dve ekipe. U finalu se sastajemo protiv silno pojačanih Kragujevčana, ali su moja predviđanja vrlo optimistična, budući da smatram da ove godine igramo najbolji fudbal – rekao je nakon meča Blažo Bojić.


Vajd-risiver Panthersa Bratislav Bošnjak čestitao je igračima Vukova na pobedi, ali i svojim saigračima na dobroj igri i celokupnoj sezoni.

– Vukovi su igrali bez greške i zasluženo su pobedili. U našoj igri je bilo uočljivo nekoliko grešaka, imali smo više propusta, ali mislim da na kraju možemo biti zadovoljni prikazanim – kazao je Bošnjak.


SBB Vukovi će se tako u svom trinaestom finalu, u meču Serbian Bowl XII, nadmetati za svoji deveti naslov šampiona Srbije, dok će „Veprovi” imati priliku da osvoje svoju šestu šampionsku titulu u jedanaestoj završnici Prve lige Srbije. Serbian Bowl XII igra se drugog vikenda u julu, a lokacija i vreme biće naknadno saopšteni.

Datum: 28.06.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...