x

Sport klub Prva liga Srbije: Najava 4. kola

Sport klub Prva liga Srbije: Najava 4. kola

Takmičenje u „Sport klub” Prvoj ligi Srbije primaklo se svojoj polovini, i baš tu, na sredini, u 4. kolu, očekuju nas veoma zanimljive utakmice koje mogu jasnije da odrede puteve i mogućnosti klubova do kraja sezone.

Pored velikog derbija u Novom Sadu između aktuelnih šampiona „GAT Dukesa” i „Wild Boarsa”, ništa manje značajne i uzbudljive utakmice neće biti ni između timova koje imaju isti skor u dosadašnjem delu takmičenja – po jednu pobedu i dva poraza. Uz napeti ’sremski derbi’ između „Legionara” iz Sremske Mitrovice i „Meridian Indiansa” iz Inđije, zanimljiv duel odigraće i stari znalci – „Blue Dragonsi” iz Beograda i „Panthersi” Pančeva.

Podsećamo da je prvi meč 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije između „SBB Vukova” i „Imperatora” odigran proteklog vikenda, a završen je ubedljivom pobedom Beograđana sa 77 : 0.

Sirmium Legionaries – Meridian Indians

Drugi meč po redosledu odigravanja, a prvi ovog vikenda, odigraće se u Sremskoj Mitrovici između dva velika sportska rivala. ’Sremski derbi’ mogao bi da jasnije odredi put obe ekipe u daljem toku takmičenju. Nakon izuzetno teškog gostovanja u Kragujevcu, ekipu iz Sremske Mitrovice očekuje serija veoma važnih mečeva, a prvi od njih jeste protiv komšijskih „Indiansa”, koji su u prošlom kolu protiv „Panthersa” ubeležili prvu ligašku pobedu ove sezone te nema sumnje da im je samopouzdanje na uzlaznoj putanji. Mitrovčani su pak dokazali da se uspešno i gotovo ravnopravno nose s ekipama za koje je izvesno bilo da će se naći u plej-ofu.

Ovaj susret zakazan je za subotu 7. maj s početkom u 14.00 časova, na stadionu 25. maj u Sremskoj Mitrovici. Takođe, utakmica će imati i humanitarni karakter, budući da će se na tribinama sakupljati pomoć za malog Đorđa Vučenovića te ovom prilikom domaćini pozivaju svoje sugrađane da se odazovu u što većem broju i podrže akciju.

Blue Dragons – Panthers

Tradiciju međusobnih susreta svake godine nije pokvario ni jednogodišnji izlet „Zmajeva” u Drugu ligu Srbije prošle godine, jer su se ekipe uprkos tome ipak sastale i to u regionalnoj „Adrija ligi” (AAFL). I tada je, kao i uvek kada su ova dva rivala u pitanju, rezultat bio ’tesan’, a srećniji su bili Pančevci i to nakon produžetaka.

Iako u ovaj meč obe ekipe ulaze s istim skorom, utisak je da su Beograđani u mnogo boljoj poziciji. ’Očekivani’ poraz u Novom Sadu, važna pobeda protiv „Meridian Indiansa”, te odlično izdanje protiv „SBB Vukova” u prošlom kolu, uz domaći teren na svojoj strani, mogu da čine „Zmajeve” mnogo zadovoljnijim i rasterećenijim pred nedeljni duel.

Pančevci su, nakon startne pobede protiv „Imperatora”, vezali dva poraza bez postignutih poena, od kojih je onaj u prošlom kolu u Inđiji mnogo značajniji za dalji tok takmičenja. Poraz jednu od ekipa u ovom meču, kao i u onom u Sremskoj Mitrovici između ekipa „Legionaries” i „Meridian Indiansa”, bitno udaljava od borbe za plej-of, pa je značaj ovih utakmica utoliko veći.

Nema sumnje da nas očekuje veoma zanimljiv i nizvestan duel, što je uz najavljen lep i sunčan vikend, dovoljan razlog za dobru posetu. Meč se igra u nedelju 8. maja, na stadionu FK „Heroj” u Jajincima u Beogradu, a kik-of je zakazan u 15.00 časova.

GAT Dukes – Wild Boars

Centralni meč ovog 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije svakako je meč između aktuelnih šampiona, ekipe „GAT Dukes” i „Wild Boarsa”. Drugi od tri velika derbija ove sezone odigraće se u nedelju 8. maja u Novom Sadu.

Borbe na tri fronta, te samim tim i zgusnut raspored utakmica, te igranje bez vikenda pauze, polako uzima danak, pa u ovaj meč Novosađani ulaze oslabljeni za nekolicinu bitnih igrača. Kada se tome doda i nesrećni poraz u Ligi šampiona od pre dve nedelje, a nakon produžetaka, od ekipa „Danube Dragons” iz Austrije, stiče se utisak da i nije baš idealan trenutak za susret sa zahuktalim Kragujevčanima.

Ipak, shodno ambicijama koje imaju za ovu sezonu, poraz za Novosađane nije opcija, na to ih i titula šampiona obavezuje, a još jedan poraz od glavnih rivala u trci na novi pehar, znatno bi im otežao taj put.

Ovaj derbi meč odigraće se u Novom Sadu na stadionu FK „Kabel”, a start je zakazan za 15.00 časova.


Datum: 06.05.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...