x

Mikec na prvoj strani ISSF njuz magazina

Mikec na prvoj strani ISSF njuz magazina

Fotografija srpskog strelca Damira Mikeca našla se na naslovnoj strani zvaničnog glasila Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) sa sedištem u Minhenu. U četvrtom broju za ovu godinu, Mikec je dobio naslovnicu ali i priču na trećoj strani kao osvajač dve zlatne medalje, MK i vazdušnim pištoljem, na prvim Evropskim igrama u Bakuu. Zapažen prostor i fotografije dobile su i druge dve srpske šampionke ovih igara Andrea Arsović (vazdušna puška) i Zorana Arunović (vazdušni pištolj)  uz konstataciju da je Srbija se četiri zlata bila druga nacija na streljačkom turniru iza Italije.


- Prijatno sam se obradovao, biti dva puta na naslovici u pet godine je lepa stvar – kaže Damir Mikec koji je bio na naslovnoj strani i u četvrtom broju za 2010.- Nadam se da  će biti dobrih rezultata i u finalu Svetskog kupa  od 1. do 6. septembra u Minhenu čime bih ovu veoma uspešnu godinu, u kojoj sam osvojio i olimpijsku vizu za Rio,  zaokružio na najlepši način.

Mikec može da se, uz dobar plasman u Minhenu, nađe i u krugu kadidata za strelca godine u svetu u izboru ISSF sa dva zlata iz Bakua, evropskim srebrom iz Arnhema i zlatom sa Svetskog kupa u Fort Beningu...

Takođe u ovom broju „ISSF njuza“, objavljeni su rezultati i analize Svetskih kupova u Fort Beningu i Minhenu. Ponovo je, uz fotografije naših asova, u komentaru učešća srpskih strelaca na Svetskom kupu u Fort Beningu istaknuto da je Srbija bila sa tri zlata (Mikec, Arsović i Stefanović) najbolja nacija, a objavljena je i  fotografija „srebrne“ Bobane Veličković sa Svetskog kupa u Minhenu kada je osvojila i olimpijsku vizu za Rio.

U poslednjih desetak godina, na naslovnoj strni bila je Andrea Arsović u broju 3 iz 2103. kada je godinu počela sa dva zlata na Svetskim kupovima u Čangvonu i Fort Beningu,  a u tom broju objavljen je i specijalni intervju sa Ivanom Maksimović olimpijskom vicešampionkom iz Londona 2012.  Na naslovnoj strani bila je i Jasna Šekarić u broju 1 za 2006. kada je „delila“ prvu stanu kao strelac godine u 2005. sa Amerikancem Vinsentom Henkokom (glineni golubovi – skit).


Datum: 25.08.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...