x

Damir Mikec na mestu uspeha: Pripreme u Mersinu pun pogodak

Damir Mikec na mestu uspeha: Pripreme u Mersinu pun pogodak

Damir Mikec, zvanično najbolji strelac Srbije 2015, privodi kraju pripreme u turskom Mersinu.


Damir je, sa bratom i trenerom Goranom, u Mersin otputovao 1. aprila.


– Mersin smo odabrali zbog lokacije i perfektnog strelišta, koje je izgrađeno za Mediteranske igre 2013. i spada sigurno među tri najlepša i najfunkcionalnija na svetu. Opremljeno je najmodernijim Siusovim laserskim metama kako za discipline na 10 metara i tako i za malokalibarsko oružje, na 50 metara – kaže Goran Mikec.


Damir Mikec, aktuelni evropski prvak vazdušnim oružjem u miksu, u paru sa Zoranom Arunović, je na Mediteranskim igrama 2013. ovim oružjem osvojio bronzu.


– Vremenske prilike su idealne za trening. Sunčano je, nema vetra, što nam omogućava kvalitetne treninge i malokalibarskim pištoljem. Ovde ostajemo do 9. aprila, a 14. aprila krećemo na Svetski kup u Rio de Žaneiru – nastavlja stariji Mikec.


Za sve strelce takmičenje u Rio de Žaneiru je mnogo bitno, ne samo zbog borbe za medalje i što bolje rezultate.


– Učešće na drugom ovosezonskom turniru Svetskog kupa je prilika da se „oseti“ streljana gde će biti održane Olimpijske i da se  sezona malokalibarskim oružjem počne dobrim nastupima i visokim rezultatima. Nadam se da ćemo ispuniti plan priprema, kako bi Damir na najvažnijem takmičenju imao uspešno učešće i zabeležio visok plasman. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj pomoći i Streljačkom savezu Srbije na realizaciji ovih priprema – zaključuje Goran Mikec.


Sem Damira Mikeca na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru Srbiju će predstavljati: Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Dimitrije Grgić (svi pištolj), Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović,  Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić (svi puška).


Datum: 07.04.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...