x

Juniori i juniorke na izazovima u Plzenu i Osijeku

Juniori i juniorke na izazovima u Plzenu i Osijeku

Juniorske reprezentativce Srbije početkom maja očekuju dva važna takmičenja:  turnir Velika nagrada oslobođenja Plzena, u Češkoj (4 – 9. maj), na kome će se gađati i vazdušnim i malokalibarskim oružjem, i  kvalifikacije za Ligu mladih Evrope (Osijek, 13 – 16. maj).


Upravni odbor SSS je prihvatio predloge Srećka Pejovića, sportskog direktora, za sastave reprezentacija za ova dva takmičenja. U Plzen idu samo strelci puškom.


–Takmičenje u Plzenu je seniorsko, ali od seniora će Srbiju predstavljati samo Jovan Čičevski, uz četvoricu juniora i tri juniorke, koji se spremaju za Prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem u juniorskoj kategoriji u Talinu, u junu. Naravno, za Prvenstvo Evrope konkurišu i drugi takmičari, ali u Plzen ide sastav koji je osvojio zlatnu medalju za juniore i srebrnu za juniorke u trostavu prošle godine na Prvenstvu Evrope u Mariboru – kaže Srećko Pejović.


Na kvalifikacionom turniru za Ligu Evrope u Osijeku od 13. do 16. maja uz našu reprezentaciju učestvovaće još po tri selekcije, kako pištoljem, tako i puškom: Hrvatska, Rusija i Ukrajina. Ekipe mogu biti mešovite, samo muške ili samo ženske. Na finalno takmičenje u Bolonji u oktobru, plasiraće se samo prvoplasirane selekcije.


Sastav za kvalifikacioni turnir Evropske lige mladih (Osijek, 13 – 16. maj)


Mešovita ekipa puškom: Veljko Ilić (Smederevo), Marija Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova), Marija Zavišić (Policajac), Ivana Marić (Novi Beograd Ušće), Katarina Trajković (Niš 1881).


Mešovita ekipa pištoljem: Marija Šunjevarić, Jelena Todorović (obe „Aleksa Dejović“, Užice), Teodora Simić (Crvena zvezda), Katarina Maricki („Zuc“, Sremska Mitrovica), Stefan Todorović (Kolubara, Lazarevac)


Vođa ekipe je Nikola Marić, a u stručnom štabu su treneri Saša Iker i Sreten Nešković.


Sastav za takmičenje u Plzenu (4 – 9. maj)


Juniori, puška: Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Miloš Ivanović („Čika Mata“), Andrija Milovanović (Niš 1881).


Seniori, puška: Jovan Čičevski (Novi Sad 1790).


Juniorke puška: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Nevena Armuš („Čika Mata“, Kragujevac).


Vođa ekipe je Miomir Spasojević, a treneri Ivan Manojlović i Stefan Višekruna.

Datum: 19.04.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...