BetWorld247

Dva trofeja u Haskovu

Poput juniora uzrasta do 13 godina, koji su početkom januara osvojili bronzu u Pečuju, i seniori su na najbolji način odškrinuli vrata 2016. na međunarodnoj sceni. Na tradicionalnom pozivnom turniru International tournament - Kassabian Brothers, koji je od 15. do 17. januara održan u Haskovu, srpska seniorska badminton reprezentacija se vratila sa dva trofeja. Zlata su izlivena u dve kategorije, a u obe je svoje prste umešala Milica Simić. Godinama naša najbolja badmintonka prvo je u paru sa Igorom Bjelanom osvojila najsjajnije odličje u mešovitom dublu. Njih dvoje su u finalu očitali lekciju grčkoj kombinaciji Galvas Georgios, Aleli Zoi pobedivši s 21:9, 21:12. Prethodno su u polufinalu savladali domaći par Lilijan Mihailov, Eva Toneva, a u grupi “upisali” dve sigurne pobede. Drugu titulu Simićeva je osvojila u ženskom singlu. Sa dve pobede i porazom uspela je da se domogne prvog mesta u svojoj grupi i tako se plasira među četiti najbolje. U polufinalu, bez većih problema, oborila je na pleća Grkinju Eleni Papadopoulos, dok je u borbi za tron s 21:18, 21:14 bila bolja od Bugarke Paole Kirove koju je, doduše znatno teže, savladala i u grupi takmičenja u Haskovu.


“Srećna sam što sam 2016. počela na lep način – sa dva zlata na nekom međunarodnom turniru, bez obzira na to što u Haskovu nisam imala pretežak zadatak. Bila sam favorit i uspela sam da do kraja opravdam taj epitet. U finalu singla savladala sam izuzetno talentovanu igračicu iz Bugarske, a presudilo je moje veće iskustvo. U grupi me je mnogo više namučila, međutim u okršaju za zlato nisam joj dala ni najmanje šanse. U mešovitom dublu Bjelan i ja smo pokazali da odlično funkcionišemo i drago mi je zbog toga. Ovaj turnir je, ujedno, i dobar nagoveštaj da nas dvoje u miksu možemo i do plasmana na Evropsko prvenstvo koje je na programu u aprilu. Sve u svemu rezultati iz Haskova biće bi veliki podstrek za teške izazove u nastavku sezone”, kazala je Milica Simić.


Na korak od odličja u Bugarskoj stali su Dragoslav Petrović i Ilija Pavlović koji su u četvrtfinalu muškog singla poraženi od Bugara Danijela Nikolova, odnosno Peja Bojčinova, potonjih osvajača srebra i bronze. Takmičenje po grupama u ovom konkurenciji nisu prošli Igor Bjelan, Borko Petrović i Miodrag Kaličanin, dok su istu sudbinu u muškim parovima doživeli Dragoslav Petrović i Pavlović, te Borko Petrović i Kaličanin.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Haskovu.


Datum: 19.01.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...