x

Dva trofeja u Haskovu

Dva trofeja u Haskovu

Poput juniora uzrasta do 13 godina, koji su početkom januara osvojili bronzu u Pečuju, i seniori su na najbolji način odškrinuli vrata 2016. na međunarodnoj sceni. Na tradicionalnom pozivnom turniru International tournament - Kassabian Brothers, koji je od 15. do 17. januara održan u Haskovu, srpska seniorska badminton reprezentacija se vratila sa dva trofeja. Zlata su izlivena u dve kategorije, a u obe je svoje prste umešala Milica Simić. Godinama naša najbolja badmintonka prvo je u paru sa Igorom Bjelanom osvojila najsjajnije odličje u mešovitom dublu. Njih dvoje su u finalu očitali lekciju grčkoj kombinaciji Galvas Georgios, Aleli Zoi pobedivši s 21:9, 21:12. Prethodno su u polufinalu savladali domaći par Lilijan Mihailov, Eva Toneva, a u grupi “upisali” dve sigurne pobede. Drugu titulu Simićeva je osvojila u ženskom singlu. Sa dve pobede i porazom uspela je da se domogne prvog mesta u svojoj grupi i tako se plasira među četiti najbolje. U polufinalu, bez većih problema, oborila je na pleća Grkinju Eleni Papadopoulos, dok je u borbi za tron s 21:18, 21:14 bila bolja od Bugarke Paole Kirove koju je, doduše znatno teže, savladala i u grupi takmičenja u Haskovu.


“Srećna sam što sam 2016. počela na lep način – sa dva zlata na nekom međunarodnom turniru, bez obzira na to što u Haskovu nisam imala pretežak zadatak. Bila sam favorit i uspela sam da do kraja opravdam taj epitet. U finalu singla savladala sam izuzetno talentovanu igračicu iz Bugarske, a presudilo je moje veće iskustvo. U grupi me je mnogo više namučila, međutim u okršaju za zlato nisam joj dala ni najmanje šanse. U mešovitom dublu Bjelan i ja smo pokazali da odlično funkcionišemo i drago mi je zbog toga. Ovaj turnir je, ujedno, i dobar nagoveštaj da nas dvoje u miksu možemo i do plasmana na Evropsko prvenstvo koje je na programu u aprilu. Sve u svemu rezultati iz Haskova biće bi veliki podstrek za teške izazove u nastavku sezone”, kazala je Milica Simić.


Na korak od odličja u Bugarskoj stali su Dragoslav Petrović i Ilija Pavlović koji su u četvrtfinalu muškog singla poraženi od Bugara Danijela Nikolova, odnosno Peja Bojčinova, potonjih osvajača srebra i bronze. Takmičenje po grupama u ovom konkurenciji nisu prošli Igor Bjelan, Borko Petrović i Miodrag Kaličanin, dok su istu sudbinu u muškim parovima doživeli Dragoslav Petrović i Pavlović, te Borko Petrović i Kaličanin.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Haskovu.


Datum: 19.01.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...