x

Mečevi za sladokusce u Ligi šampiona

Mečevi za sladokusce u Ligi šampiona

Međunarodna kuglaška federacija (FIK NBC) objavila je parove četvrtfinala Lige šampiona (30. januara 2016.- prvi meč i 20. februara 2016. - revanš).

Žreb je hteo da skoro sve utakmice i u muškoj i u ženskoj konkurenciji budu veoma interesantne, za kuglaške sladokusce.

Srpski šampioni, kuglaši Beograda igraće protiv jednog od najtrofejnijih klubova u istoriji svetskog kuglanja nemačke Viktorije iz Bamberga trostrukog osvajača ovog prestižnog takmičenja! Sastajali su se poslednji put 2013. kada je Beograd u prvom kolu kod kuće pobedio sa 5:3, u gostima odigrao nerešeno 4:4  i prošao dalje, plasiravši se i na fajnal for gde je osvojio treće mesto! Ove godine biće pakleno teško, jer je fajnal for Lige šamiona u Bambergu i sigurno će četa Mađara Bele Čanjija, legendarnog kuglaša koji je ove godine ušao u „Kuću slavnih“, imati ogroman motiv da preskoči Beograd i zaigra pred svojom publikom za novu titulu.

Ljubitelji kuglanja u Srbiji imaće priliku da navijaju i uživaju i za još neke ekipe u nastavku Lige šampiona, jer su na stazama ostali skoro svi članovi reprezentacije Srbije koja je ove godine na SP u Špajherzdorfu treći put osvojila titulu prvaka sveta! U Beogradu igraju četvorica - Vlajkov, Baranj, Ostojić i Simijonović, u slovačkom  Sportu iz Podbrezove koga trenira selekor seniorske reprezentacije Srbije, šampiona sveta, Miloš Ponjavić su dvojica  - najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša i u Segedinu dvojica - Robert Ernješi i Igor Kovačić (kao i nekadašnji reprezentativac Tibor Sel), tako da nedostaje samo Uroš Jagličić iz Metalca (Gornji Milanovac). U ostalim mečevima četvrtfinala sastaće se: Rot vajs Zerbst (Nemačka) - Repcelaki (Mađarska), Sport Podbrezova (Slovačka) - Kluž (Rumunija), Zaprešić (Hrvatska) -  Segedin (Mađarska). Prošle godine na fajnal foru  Rot vajs je u finalu pobedio Segedin, Beograd je bio četvrti, pošto je izgubio od Sporta.

Nemački Šrechajm eliminisao je kuglašice subotičke ekipe Pionir „Agro Višković“. Kod kuće su Subotičanke pobedile sa 5:3, u Nemačkoj  izgubile sa 6:2. Lane je Pionir igrao na fajnal foru i bio četvrti.  I ovde su svi četvrtfinalni susreti veoma interesantni. Branilac titule slovenačko Celje sastaće sa sa zagrebačkim Admiralom, prošle godine treća na fajnal foru Mlaka iz Rijeke za protivnika ima SK 98 Poing iz Nemačke, prošlogodišnji finalista Viktorija iz Bamberga igraće sa rumunskim Romgasom iz Trgu Mureša, dok će Beč dočekati nemački Šrechajm.

Fajnal for u obe konkurencije će se igrati 2. i 3. aprila 2016. na novoj kuglani u Bambergu.

Datum: 08.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...