x

Trenerska struka na okupu u BASS

Trenerska struka na okupu u BASS
Badminton savez Srbije bio je pretesan poslednjeg dana novembra 2014. kada je u njegovim prostorijama održan Nacionalni strukovni seminar. Fantastična predavanja je pratilo preko 20 učesnika iz 13 srpskih i jednog gostujućeg kluba i to Miodrag Kaličanin, Mladen Janić, Andreja Andrić, Mirjana Vasić i Radomir Jovović (BK Beograd), Emica Behrem i Andreja Todorović (BK Ravens KG, Kragujevac), Marija Bulatović i Branislav Aleskić (BK Clear, Beograd), Nanad Marić i Bogdan Mišović (BK Čačak), Ivan Kovačević (BK Pančevo), Dragan Antić (BK Zmajevi, Kruševac), Darko Carić (BK Banat, Zrenjanin), Milovan Damnjanović (BK Ekstaza, Latković), Marko Vasić i Dejan Rajić (Petrovački sportski klub), Ilija Pavlović i Milan Barbir (BK Novi Sad / BK Helianthus), Miloš Vojteški i Stanislav Dimitrijević (BK Fanatik, Vršac) i Igor Šešić (BK Banja Luka).

Nakon uvodnog govora Radomira Jovovića, predsednika Upravnog odbora Badminton saveza Srbije, reč je uzela direktorka Antidoping agencije Srbije dr Milica Vukašinović-Vesić koja je održala predavanje na temu "Doping u sportu - pitanja i odgovori". Za svoje predavanje, koje je sastavni deo kontinuirane antidoping edukacije, dr Milica Vukašinović-Vesić je nagrađena dugotrajnim aplauzom koji je sačekao i narednog predavača.

Na "scenu" je izašao dr Marko Stojanović, docent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu. Stojanović je na veoma inspirativan i kreativan način govorio na temu "Trening snage kod dece: savremeni trendovi i tendencije". Jednočasovno predavanje, koje je začinjeno snažnim aplauzom, za sve prisutne prošlo je za tren a mnogi su nakon Stojanovićevog izlaganja imali dodatna pitanja. Tačku na Nacionalni strukovni seminar stavio je mr Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacija Srbije, koji je održao predavanje na temu "Tehnika u badmintonu - od početnika do profesionalca" nakon čega je, uz asistenciju reprezentativaca Luke Milića i Andrije Dodera, praktično prikazao tehnike ovog olimpijskog sporta.

Badminton savez Srbije se i ovoga puta pokazao kao dobar organizator i domaćin. Na kraju seminara za sve učesnike je priređen koktel.
 
Datum: 01.12.2014. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...