x

Još dve pobede Mikeca i Grgića u Bundes ligi

Još dve pobede Mikeca i Grgića u Bundes ligi

Srpski strelci su u prvom vikendu Bundes lige u disciplini vazdušni pištolj upisali još dve pobede. U drugom “vezanom” kolu Kelhajm iz Gminda Damira Mikeca u prvoj Bundes ligi - “Jug” savladao je Hilpolštejn sa 5:0. Mikec je na prvoj “tabli” na kojoj obično gađaju inostrani strelci pobedio Karla Šmita sa 384:368.


Takođe u grupi “Jug”, Dimitrije Grgić je sa svojim Valdkirhom zabaležio i drugu, ponovo tesnu, pobedu sa 3:2 protiv Otlingena koga je u prvom kolu savladao Kelhajm sa 4:1. Važan poen, takođe na prvoj “tabli” doneo je Grgić protiv Ahima Rutera, koga je u prvom kolu pobedio i Mikec,  sa 379:370 krugova.


Među četiri ekipe koje vode bez poraza u grupi “Jug” su trenutno Kelhajm (prvi) i Valkirh (četvrti). U prvom kolu Kelhajm je savladao  Otlingen sa 4:1 a Valdkirh Minhen sa 3:2. U oba meča Mikec i Grgić su pobedili.


- Dobar početak, što je veoma važno jer branimo titulu i nadam se da ćemo u tom ritmu i nastaviti – kaže Mikec.- Imaćemo  već u narednim mečevima veliko pojačanje. Na moj poziv pridružio nam se Japanac Tomojuki Masuda, dvostruki šampion sveta iz Minhena 2010. i šestostruki pobednik u Svetskim kupovima. Portugalac Pablo Karera je otkazao za ovu sezonu i bio nam je potreban jop jedan kvalitetan stranac, a  Masuda je bio pravi izbor.


U Bundes ligi  se gađa duelno, uz glasnu muziku i pakleno navijanje. Disciplina je 30 dijabola vazdušnom puškom i pištoljem. Ekipa ima pet članova, može da bude mešovita, ravnopravno se takmiče i žene (Grić je u prvom kolu protiv Minhena savladao ukrajinsku olimpijku Olenu Kostevič), svaka pobeda strelca donosi po bod (maksimalna 5:0, minimalna pobeda 3:2). Ukoliko je ishod duela nerešen, raspucava se sa po jednom dijabolom do odluke.


Prema prijavama na zvaničnom sajtu, za Minhen u grupi “Jug”će i ove godine gađati Andrija Zlatić, a u Ludvigzburgu,koji je na startu grupe “Jug” upisao dve pobede, bar prema listama, gađaće Zorana Arunović.


Puškom, Bundes liga počinje 10. oktobra i prema zvaničnim listama u grupi „Sever“ u Kevelaru će i ove godine gađati Ivana Anđušić Maksimović a  u drugoj ekipi Kevelara u drugoj Bundes ligi  - grupa „Zapad“ prijavljen je Milenko Sebić. U zezoni 2015-2016. u svim rangovima Bundes lige gađaće 169 stranaca  od Japana, preko Australije i Indije do SAD.


Datum: 06.10.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...