x

Andrea Arsović i Nikola Jakšić najbolji sportisti Partizana

Andrea Arsović i Nikola Jakšić najbolji sportisti Partizana

Strelac Andrea Arsović i vaterpolista Nikola Jakšić proglašeni su za najbolje sportiste JSD Partizan  na svečanosti povodom 70 godina od osnivanja.


Arsovićeva je  priznanje dobila za  zlatne medalje na EŠ, Evropskim igrama i Svetskom kupu, dok je  Nikola Jakšić  bio član reprezentacije Srbje koja je osvojila svetsko zlato. Arsovićevoj je ovo sedmi put da bude proglašena za najbolju sportistkinju crno - bele porodice.


Drugu godinu za redom za najboljeg trenera proglašen je prvi stručnjak Streljačkog kluba Partizan i Andree Arsović Dragan Donević.


Nadahnut govor  povodom sedam decenija postojanja održao je Predsednik Skupštine JSD Partizan Duško Vujošević proslavljeni dugogodišnji trener košarkaša crno belih, koji je i uručio priznanja. Programa je vodio frontmen „Zabranjenog pušenja“ dr Nele Karajlić. U Sportskom centru Teleoptik u Zemunu svečanosti je prisustvovao je veliki broj istaknutih sportista, sportskih radnika, stručnjaka, veterana i legendi crno – bele porodice i prijatelja crno -belih.


Andrei Arsović i Draganu Doneviću čestitao ja na značajnim priznanjima i sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović koji je prisutvovao lepoj svečanosti i druženju.


JSD Partizan osnovan  je 4. oktobra 1945. U sedam decenija postojanja sportisti 24 crno bela kluba osvojili su preko 1.000 olimpijskih, svetskih i evropskih medalja kao i 14 titula klupskih prvaka Evrope. Najuspešnija seniorska muška ekipa je fudbalski klub.


Seniorska karate ekipe Partizana proglašena je za najbolju žensku selekciju. Najbolja  junirska muška ekipa je vaterpolo klub, dok je ženskoj konkurenciji titulu poneo košarkaški klub. Najbolji junior je  fudbaler Nikola Živković, a najbolja juniorka košarkašica Anja Dimitrijević.

U pionirskoj konkurenciji titule najboljih poneli su  Andrija Joksimović (biciklizam) i Anđela Đorđević (košarka).

Saša Petrović iz stonoteniskog kluba je najbolji amaterski radnik, dok je za naboljeg radnika JSD Partizan prglašena Milena Nikić iz Kluba sportista.

Nagrada „Milan Gale Muškatirović“ u spomen na legandarnog vaterpolistu Partizana dobio je vaterpolista Đore Tanasković nosilac „Vukove diplome“, redovan student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, standardni prvotimac i član mlađih reprezentativnih selekcija.

Posebna priznanja dobili su osvajači medalja: atletičar Asmir Kolašinac (evropska bronza u dvorani u bacanju kugle), karatistkinje Ivana Čomagić, Jelena Milivojčević i Marija Kovačević (bronza na EŠ u borbama), strelac Andrea Arsović (zlato na EŠ, zlato na Evropskim igrama, zlato na Svetskom kupu, srebro u finalu Svetskog kupa), vaslači Nenad Beđik i Miloš Vasić (bronza  na SP i EŠ u dvojcu bez), Andrija Šljukić (srebro u skifu na SP za mlađe seniore), Luka Mladenović (bronza na SP u dvojcu sa), fubaleri Andrija Živković, Ivan Šaponjić i Miladin Stevanović (zlato na SP) i vaterpolisti Dušan Mandić i Nikola Jakšić (zlato na SP za seniore), Marko Manojlović, Draško Gogov, Radomir Drašković, Gavrilo Subotić, Filip Radojević, Mateja Asanović, Mihajlo Repanović (zlato na SP za juniore), Petar Velkić, Nikola Lukić, Petar Kasum, Marko Janković, Đorđe Vučinić, Matija Vlahović (zlato na Evropskim igrama).

Nagrađeni su i klubovi osvajači  ekipnih titula u šampionatu i kupu Srbije:  ženski seniorski karate klub (pobednik kupa), vaslački klub (prvenstvo), fudbalski klub (prvenstvo), hokekaški klub (prvenstvo) i vaterpolo klub (prvenstvo).
Datum: 06.10.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...