x

Ultralako, a teško

Ultralako, a teško
Državno prvenstvo u ultralakom letenju, održaće se u subotu 3. oktobra na aerodromu u Smederevu. Više od 20 takmičara iz cele Srbije, takmičiće se u kategorijama ultralaki avion i motorni zmaj. 

Naši najbolji piloti i njihove posade, na smederevskom sportskom aerodromu,  nadmetaće se u disciplinama precizno sletanje i precizno sletanje bez motornog pogona. Obe discipline zahtevaju izuzetno veliko iskustvo, utreniranost i poznavanje vazduhoplova. 

Čast nam je što je VSS dodelio organizaciju najvažnijeg takmičenja u ovom sportu. Iskreno se nadam da će nas poslužiti vreme i da će takmičari bez problema realizovati svoje zadatke. Takođe bih ovim putem pozvao sve zainteresovane i ljubitelje sportskog vazduhoplovstva da posete naše takmičenje, jer će biti veoma zanimljivo. – izjavio je  Vladimir Spasić, direktor takmičenja. 

Na prošlogodišnjem državnom prvenstvu koje se održalo  Boru, ekipni prvaci bili su piloti AK „Smederevo“. Da li će na domaćem terenu imati prilike da odbarne titulu najboljih u državi, ostaje da se vidi do kraja takmičenja. 

U jednoj od disciplini u kojima će nastupati, takmičari moraju ugasiti motor na visini od 300 metara iznad nivoa zemlje i tako sa njime sleteti, što za gledaoce može biti veoma interesantno. 

Ljubitelje vazduhoplovstva na aerodromu u Smederevu očekuje slobodan ulaz i skoro stotinu poletanja i sletanja ultralakih letilica. Početak takmičarskih serija je planiran oko devet časova. Organizatori ovog takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i AK „Smederevo“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. 

Datum: 03.10.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...