Održano predavanje na temu priprema za učešće na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu
U sklopu misije pružanja besplatne stručne pomoći zainteresovanim građanima za učešće u  trkama na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu (Trka zadovoljstva na 5km, Polumaraton - 21,1km i maraton - 42km), u Domu omladine Beograda je 03. marta održano prvo predavanje iz oblasti trčanja. 

Predavanje je organizovao Trkačkо-rekreativni klub “Beogradski maraton” u saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, na temu „Doziranje optimalnog opterećenja  u treningu sportista i rekreativaca, sa posebnim osvrtom na trening za polumaraton i maraton“. 

Predavanje je, u prisustvu više od 50 slušalaca - studenata  Fakulteta za sport, maturanata-maratonaca iz Zemunske gimnazije, članova Udruženja „Ultratrkač“ i trkača rekreativaca iz Beograda, održao prof. dr Franja Fratrić, jedan od najpriznatijih poznavalaca trenažne tehnologije u sportu na našim prostorima.

Kroz savremene teorijske postavke i aktuelne primere iz prakse, slušaoci su mogli da steknu korisna saznanja i razmene iskustva o veličini,  specifičnosti  i doziranju opterećenja u trenažnom procesu rekreativca početnika, aktivnog rekreativca i aktivnog sportiste.

U predavanju je poseban fokus dat na iznalaženje optimalnog odnosa  između komponenti opterećenja kod rekreativnih trkača, u zavisnosti od dužine trke, postavljenog cilja i zadataka treninga.  
Datum: 04.03.2015.
Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski SuisseGas maraton 2015

POVEZANE VESTI...
+ Održano predavanje na temu ishrane i...
+ Počelo prijavljivanje za Prvenstva S...
+ Nastavak edukativnog programa priprem...
+ Trkači osvajaju ulice Beograda
+ Polumaratonska trka u znaku štafeta
+ Beogradski maraton na Beogradskom saj...
+ Pripreme za 28. SuisseGas Beogradski...
+ Počeo sa radom TRK Beogradski maraton
+ Počelo prijavljivanje za 28. SuisseG...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Beogradski maraton 2011
+ Beogradski maraton 2012
+ Beogradski maraton 2013
+ Beogradski maraton 2014

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...