x

Održano predavanje na temu priprema za učešće na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu

Održano predavanje na temu priprema za učešće na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com
U sklopu misije pružanja besplatne stručne pomoći zainteresovanim građanima za učešće u  trkama na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu (Trka zadovoljstva na 5km, Polumaraton - 21,1km i maraton - 42km), u Domu omladine Beograda je 03. marta održano prvo predavanje iz oblasti trčanja. 

Predavanje je organizovao Trkačkо-rekreativni klub “Beogradski maraton” u saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, na temu „Doziranje optimalnog opterećenja  u treningu sportista i rekreativaca, sa posebnim osvrtom na trening za polumaraton i maraton“. 

Predavanje je, u prisustvu više od 50 slušalaca - studenata  Fakulteta za sport, maturanata-maratonaca iz Zemunske gimnazije, članova Udruženja „Ultratrkač“ i trkača rekreativaca iz Beograda, održao prof. dr Franja Fratrić, jedan od najpriznatijih poznavalaca trenažne tehnologije u sportu na našim prostorima.

Kroz savremene teorijske postavke i aktuelne primere iz prakse, slušaoci su mogli da steknu korisna saznanja i razmene iskustva o veličini,  specifičnosti  i doziranju opterećenja u trenažnom procesu rekreativca početnika, aktivnog rekreativca i aktivnog sportiste.

U predavanju je poseban fokus dat na iznalaženje optimalnog odnosa  između komponenti opterećenja kod rekreativnih trkača, u zavisnosti od dužine trke, postavljenog cilja i zadataka treninga.  
Datum: 04.03.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...