Održano predavanje na temu priprema za učešće na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu

Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com
U sklopu misije pružanja besplatne stručne pomoći zainteresovanim građanima za učešće u  trkama na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu (Trka zadovoljstva na 5km, Polumaraton - 21,1km i maraton - 42km), u Domu omladine Beograda je 03. marta održano prvo predavanje iz oblasti trčanja. 

Predavanje je organizovao Trkačkо-rekreativni klub “Beogradski maraton” u saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, na temu „Doziranje optimalnog opterećenja  u treningu sportista i rekreativaca, sa posebnim osvrtom na trening za polumaraton i maraton“. 

Predavanje je, u prisustvu više od 50 slušalaca - studenata  Fakulteta za sport, maturanata-maratonaca iz Zemunske gimnazije, članova Udruženja „Ultratrkač“ i trkača rekreativaca iz Beograda, održao prof. dr Franja Fratrić, jedan od najpriznatijih poznavalaca trenažne tehnologije u sportu na našim prostorima.

Kroz savremene teorijske postavke i aktuelne primere iz prakse, slušaoci su mogli da steknu korisna saznanja i razmene iskustva o veličini,  specifičnosti  i doziranju opterećenja u trenažnom procesu rekreativca početnika, aktivnog rekreativca i aktivnog sportiste.

U predavanju je poseban fokus dat na iznalaženje optimalnog odnosa  između komponenti opterećenja kod rekreativnih trkača, u zavisnosti od dužine trke, postavljenog cilja i zadataka treninga.  
Datum: 04.03.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...