x

Počelo prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu

Počelo prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu
Prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama počelo je danas 17.03.2015.

Štafetna prvenstva u polumaratonu u okviru Beogradskog maratona se po prvi put organizuju ove godine u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, Univerzitetskim sportskim savezom Srbije, Privrednom komorom Beograda, Privrednom komorom Srbije i Srpskom asocijacijom menadžera.

Sve informacije o tehničkoj oranizaciji trka i propozicije nalaze se na sajtu Beogradskog maratona na sledećem linku - http://bgdmarathon.org/stafete.aspx

Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i mogu da budu muške, ženske ili mešovite (dva muška i dva ženska takmičara).

Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i veći broj učesnika u okviru Beogradskog maratona bili su i najveći razlozi da se od ove godine na Beogradskom maratonu organizuju štafetna prvenstva u polumaratonu.

28. SuisseGas Beogradski maraton biće održan 18.04.2015.
Datum: 17.03.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...