Novi nacionalni gimnastički centar

Srbija je dobila novi Nacionalni gimnastički centar u Kostolcu koji sada ispunjava sve uslove za organizaciju međunarodnih takmičenja. 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, poručio je tim povodom da Vlada Srbije, u skladu s ekonomskim mogućnostima, ulaže u izgradnju i rekonstrukciju sportske infrastrukture širom zemlje. „Svi smo svesni da i sport mora da deli sudbinu naroda, međutim, po jasno utvrđenim prioritetima ulažemo u sportsku infrastrukturu u svim krajevima Srbije – u Beogradu su u toku radovi na atletskoj dvorani, u Novom Pazaru gradi se atletski stadion, u Zrenjaninu se rekonstruiše objekat koji će postati paraolimpijski trening centar, Šabac i Ruma uz pomoć Ministarstva rade na izgradnji kajakaškog centra, nekoliko gradova dobilo je trim staze... Zaista smo posvećeni tome da i vrhunski sportisti imaju najbolje uslove za trening i pripreme i da građani, ma gde da žive, imaju optimalne uslove za rekreaciju“, kazao je Udovičić. .

Zahvalivši Ministarstvu omladine i sporta na pomoći u osposobljavanju Nacionalnog gimnastičkog centra, njegov upravnik Dušan Marović rekao je da ovaj objekat ima veliki značaj za razvoj gimnastike u Srbiji. „Gimnastika je bila na najnižem stupnju, iako je to bazični sport, ali uspeli smo da našim entuzijazmom i razumevanjem Ministarstva dođemo do sredstava. Za Srbiju je ovo veoma značajno, jer reprezentacija naše zemlje ubuduće neće morati da troši ogromna finansijska sredstva za pripreme takmičara u inostranstvu. Sada imamo maksimalne uslove za rad i ovde, u Kostolcu“, rekao je Dušan Marović.

Prema njegovim rečima objekat u Kostolcu ima sve uslove da se paralelno odvijaju i muška i ženska takmičenja. „Dobili smo ceo takmičarski gimnastički asortiman, tako da imamo sve olipmijske strunjače i sprave, kako za žensku, tako i za mušku sportsku gimnastiku. To je velika prednost, jer je naš centar u Kostolcu sada opremljen po standardima za održavanje svetskih kupova, Univerzijade, Evropskog letnjeg festivala mladih koji organizuje Međunarodni olimpijski komitet“, kazao je Marović.
  
U kostolačkom centru, pored stotinjak dece, trenira i juniorski prvak Srbije Petar Vefić. “Napokon imamo sve uslove za trening. Trenutno se spremam za nekoliko međunarodnih takmičenja koja su priprema za Evropski festival mladih u Gruziji“, izjavio je Vefić.   
 
Treneri Nacionalnog gimnastičkog centra u Kostolcu pružaju usluge korektivne i razvojne gimnastike, a svi sadržaji su besplatni za decu. „Deca nam prvo dolaze na korektivni program, ali mnogi od njih ostaju i počinju da se takmiče. Radimo na tome da gimnastiku, koja je treći bazični sport uz plivanje i atletiku koji već donose rezultate, vratimo na mesto koje joj pripada. Želimo da dođemo do evropskog odličja koje bi bilo odraz kvaliteta novih uslova za rad i podsticaj za još više dece da nam se priključe“, istakao je Dušan Marović. 
Datum: 27.01.2015. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...