x

Proslava 90. rođendana VK Crvena Zvezda

Proslava 90. rođendana VK Crvena Zvezda
Veslački klub Crvena zvezda Beograd u nedelju 03. juna 2012. godine, sa početkom u 11 časova proslavlja svoj 90 rođendan. Tim povodom klub poziva sve zainteresovane građane kao i medije da se priključe proslavi, učestvuju u trkama galija i takmičenju na veslačkim ergometrima, a najbolje očekuju lepe nagrade.

Veslački klub Crvena zvezda Beograd u nedelju 03. juna, sa početkom u 11 časova na Adi Ciganliji, obeležava 90 godina postojanja. Od svog osnovanja 06. juna 1922 godine klub je nosio ime VK Beograd, a kasnije je preimenovan u VK Crvena zvezda i jedan je od 7 klubova osnivača sportskog društva Crvena zvezda. Od 1928 godine klub je bio pod patronatom kraljice Marije, a tradiciju je nastavilo NJKV Aleksandar Karađorđević.

Trofejna sala kluba svedoči o rezultatima koje je klub postigao tokom duge istorije. Među njima se nalazi 120 titula osvojenih na državnim i svetskim prvenstvima u svim kategorijama. Tokom svog postojanja kroz takmičarski tim kluba prošle su hiljade devojaka i mladića koji se danas mogu pohvaliti uspesima u sportu, ali i uspesima u privatnim životima koje su gradili na iskustvu stečenom u sportu.

Danas VK Crvena zvezda u svom programu ima takmičarski tim svih kategorija i rekreativni tim. Pored veslanja kao glavne delatnosti, klub poseduje fitnes/velnes centar, balon za fudbal i sportski vrtić koji posebnu pažnju posvećuje razvoju najmlađih.

Povodom obeležavanja 90 godina postojanja VK Crvena zvezda organizovaće niz manifestacija za građanstvo, veslače svih generacija, takmičenje na veslačkim ergometrima i trku medija, a za najbolje su obezbeđene lepe nagrade.
Datum: 31.05.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...