Proslava 90. rođendana VK Crvena Zvezda

Veslački klub Crvena zvezda Beograd u nedelju 03. juna 2012. godine, sa početkom u 11 časova proslavlja svoj 90 rođendan. Tim povodom klub poziva sve zainteresovane građane kao i medije da se priključe proslavi, učestvuju u trkama galija i takmičenju na veslačkim ergometrima, a najbolje očekuju lepe nagrade.

Veslački klub Crvena zvezda Beograd u nedelju 03. juna, sa početkom u 11 časova na Adi Ciganliji, obeležava 90 godina postojanja. Od svog osnovanja 06. juna 1922 godine klub je nosio ime VK Beograd, a kasnije je preimenovan u VK Crvena zvezda i jedan je od 7 klubova osnivača sportskog društva Crvena zvezda. Od 1928 godine klub je bio pod patronatom kraljice Marije, a tradiciju je nastavilo NJKV Aleksandar Karađorđević.

Trofejna sala kluba svedoči o rezultatima koje je klub postigao tokom duge istorije. Među njima se nalazi 120 titula osvojenih na državnim i svetskim prvenstvima u svim kategorijama. Tokom svog postojanja kroz takmičarski tim kluba prošle su hiljade devojaka i mladića koji se danas mogu pohvaliti uspesima u sportu, ali i uspesima u privatnim životima koje su gradili na iskustvu stečenom u sportu.

Danas VK Crvena zvezda u svom programu ima takmičarski tim svih kategorija i rekreativni tim. Pored veslanja kao glavne delatnosti, klub poseduje fitnes/velnes centar, balon za fudbal i sportski vrtić koji posebnu pažnju posvećuje razvoju najmlađih.

Povodom obeležavanja 90 godina postojanja VK Crvena zvezda organizovaće niz manifestacija za građanstvo, veslače svih generacija, takmičenje na veslačkim ergometrima i trku medija, a za najbolje su obezbeđene lepe nagrade.
Datum: 31.05.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...