x

OSD Beograd proslavilo 71. rođendan

OSD Beograd proslavilo 71. rođendan

Omladinsko sprotsko društvo Beograd (OSD Beograd) sednicom Upravnog odbora i malom svečanošću u prostorijama na stadionu OFK Beograda na Karaburmi, obeležilo je 71. rođendan u prisustvu brojnih članova i prijatelja sportske porodice plavo - belih.

- Članovi OSD Beograd dele sudbinu celog srpskog sporta, suočeni sa stalnom borbom da finansijski prežive, ali i da sačuvaju visok nivo rezultata – istakao je  Ljubiša Đurović predsednik Skupštine OSD Beograd.-  Nadamo se da će posle ovih izbora država zakonom konačno urediti model privatizacije klubova i sportskih organizacija, jer je jedini način da se, kroz ulaganja privatnog kapitala, reše neki od gorućih problema srpskog sporta.

Ljubiša Đurović, koji je i predsednik UO OKK Baograda saopštio je i lepu vest za sve navijače košarkaša u plavo - belom:
- Sala na mestu nekadašnje „Žućkove avlije“ u Ulici Zdravka Čelara će polovinom aprila biti svečano otvorena. Trenutno se čisti, pere i uređuje.

Na sednici Upravog odbora OSD Beograd predsednik Moma Minić i Božidar Milenković, direktor OSD Beograd, govorili su o pripremi Skupštine OSD Beograd sredinom maja, na kojoj će, uz usvajanje novog Statuta OSD Beograd, biti reči i o nekim kadrovskim promenama. Sednici su prisustvovali delegati svih osam klubova.
Omladinsko sportsko drušvo Beograd osnovano je 25. marta 1945. Trenuto, ima osam klubova - fudbalski, šahovski, atletski, ženski rukometni, džudo, košarkaški, biciklistički i tenski. Ranije su postojale i muška rukometna sekcija, rvačka sekcija i  klub u hokeju na ledu.  Društvo ima blizu 3.000 članova.


Datum: 23.03.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...