Predstavljen SS za leteće mete na sajmu sporta

Trener sjajnog srpskog strelca na glinene golubove - trap Borka Vasiljevića, Darko Vasiljević na predstavljanju Streljačkog saveza za leteće mete Srbije u hali 2 "Beogradskog sajma" poslednjeg dana  Sajma sporta, istakao je da je u Srbiji stasala sjajna generacija mladih strelaca, ali da su im je neophodni bolji uslovi:

- Njihovi vršnjaci u  drugim, jaki, nacijama godišnje ispale od 60 do 100 hiljada metaka, dok naš najbolji junior jedva dođe do 12.000.  Imamo najbolje strelište u svetu "BG sportski centar Kovilovo", koje je osmislio veliki stručnjak, pokojni Milan Šotra i ako našim talentima pružimo približno iste uslove koje imaju njihovi rivali, ubeđen sam da  možemo da "pogodimo" i vizu za Rio 2016.

Svetlana Stanković Vujičić, generalni sekretar SS za leteće mete Srbije je podvuka:
- Ovaj sajam je divna prilika da se predstavimo širem krugu ljubitelja sporta. U "Bg sportskom centru Kovlovo" i ove godine smo organizovali streljačku školu i pravo vreme da se ogledate u gađanju glinenih golubova je osmi razred osnovne ili prvi razred srednje škole. Izuzetno se zahvaljujemo Ministarstvu omladine  i sporta Srbije i OKS na velikoj podršci našim programima bez kojih ne bi bilo ni uspeha, pre svih naših juniora koji spadaju u evropski vrh.

Juniorski reprezentativac Borko Vasiljević je ove godine pobedio na Svetskom omladinskom kupu u Porpetu, a lane je bio u reprezentaciji Srbije koja je osvojila, istorijsku, prvu bronzu na omladinskom Šampionatu Evrope u Sulu kada se Nemanja Smiljanić okitio i pojedinačnom bronzom:

- Moj sport traži svakodnevan rad, mnogo treninga, sve mora da se dovede do savršenstva.  Ovo je bila dobra godina, nadam se da će tako biti i naredne sezone koju počinjem takmičenjem na "VN Kipra" u martu, a, potom, slede juniorska evropska i svetska prvenstva.  Pozivam sve koje vole sport da dođu naproleće u Kovilovo kada počnu naše škole streljaštva i da se oprobaju - rekao je Borko Vasiljević.
 
Datum: 01.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...