x

Predstavljen SS za leteće mete na sajmu sporta

Predstavljen SS za leteće mete na sajmu sporta
Trener sjajnog srpskog strelca na glinene golubove - trap Borka Vasiljevića, Darko Vasiljević na predstavljanju Streljačkog saveza za leteće mete Srbije u hali 2 "Beogradskog sajma" poslednjeg dana  Sajma sporta, istakao je da je u Srbiji stasala sjajna generacija mladih strelaca, ali da su im je neophodni bolji uslovi:

- Njihovi vršnjaci u  drugim, jaki, nacijama godišnje ispale od 60 do 100 hiljada metaka, dok naš najbolji junior jedva dođe do 12.000.  Imamo najbolje strelište u svetu "BG sportski centar Kovilovo", koje je osmislio veliki stručnjak, pokojni Milan Šotra i ako našim talentima pružimo približno iste uslove koje imaju njihovi rivali, ubeđen sam da  možemo da "pogodimo" i vizu za Rio 2016.

Svetlana Stanković Vujičić, generalni sekretar SS za leteće mete Srbije je podvuka:
- Ovaj sajam je divna prilika da se predstavimo širem krugu ljubitelja sporta. U "Bg sportskom centru Kovlovo" i ove godine smo organizovali streljačku školu i pravo vreme da se ogledate u gađanju glinenih golubova je osmi razred osnovne ili prvi razred srednje škole. Izuzetno se zahvaljujemo Ministarstvu omladine  i sporta Srbije i OKS na velikoj podršci našim programima bez kojih ne bi bilo ni uspeha, pre svih naših juniora koji spadaju u evropski vrh.

Juniorski reprezentativac Borko Vasiljević je ove godine pobedio na Svetskom omladinskom kupu u Porpetu, a lane je bio u reprezentaciji Srbije koja je osvojila, istorijsku, prvu bronzu na omladinskom Šampionatu Evrope u Sulu kada se Nemanja Smiljanić okitio i pojedinačnom bronzom:

- Moj sport traži svakodnevan rad, mnogo treninga, sve mora da se dovede do savršenstva.  Ovo je bila dobra godina, nadam se da će tako biti i naredne sezone koju počinjem takmičenjem na "VN Kipra" u martu, a, potom, slede juniorska evropska i svetska prvenstva.  Pozivam sve koje vole sport da dođu naproleće u Kovilovo kada počnu naše škole streljaštva i da se oprobaju - rekao je Borko Vasiljević.
 
Datum: 01.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...