x

Strelci se predstavili na Sajmu sporta u Beogradu

Streljački savez Srbije na štandu 7 u hali 2 "Beogradskog sajma" predstavio se posetiocima drugog dana Sajma sporta. Domaćini reporterima Predragu Milinkoviću i Radoslav Simiću  bili su strelci Jasana Šekarić, Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Lea Aleksić i Milenko Sebić, sportski diretor SS Srbije Srećko Pejović i olimpijski šampion iz Seula 1988. Goran Maksimović.

- Sajam sporta je lepa prilika da streljaštvo, koga nema mnogo na TV, približimo običnim ljubiteljima sporta - rekao je Srećko Pejović.- Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta Srbije, kao i OKS koji podržavaju naše programe i da nije toga, jer nismo atraktivni za sponzore, ne bismo, slobodno mogu da kažem, uopšte postojali.

Pejović je istakao da je iduća godina "udarna" za  streljački sport:
- Na četiri Svetska kupa, Prvenstvu Evrope MK oružjem u Mariboru i prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu vadićemo nove olimpijske vize za Rio.  Uz dve koje već imamo, očekujemo da se na kraju iduće godine nađemo blizu, pa čak i da prebacimo,  brojku od  šest "ulaznica" za Rio 2016. Poslednja šansa nam je Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Đeru u Mađarskoj početkom 2016.

Goran Maksimović je naglasio da je streljaštvo jedan od naših najuspešnijih olimpjskih sportova, da je Jasna Šekarić  među najtrofejnijim strelcima u istoriji sa pet olimpijskih medalja, kao i da  je uzlet počeo upravo u Seulu 1988:
- Tada smo Jasna i ja osvojili zlatne medalje, Jasna je osvojila i bronzu i počeo je put streljaštva ka olimpjskim vrhovima. U Atlanti 1996. je Sanja Ivošev osvojila dve medalje, zlato i bronzu, i ušla u istoriju - istakao je Goran Maksimović koji je pet puta učestvovao na OI kao strelac i jednom kao trener.

Ivana Maksimović sa olimpijskim srebrom iz Londona, donela je u porodici Maksimović drugu olimpijsku medalju i pretekla tatu, koji je do trofeja došao na svojim drugim olimpijskim igrama.
- Prvi cilj cilj dogodine je da osvojim olimpijsku vizu za Rio i da se, potom, dobro pripremim. U Londonu sam prvi put gađala na olimpijskom turniru i osvojila medalju. Obaveze su sada veće, a i očekivanja i znam da me, zbog toga, čeka samo težak rad...

Milenko Sebić je objasnio kako izgleda oprema - jakna i pantalone od čvrste tkanine koje pomažu da se strelac pravilno namesti u stav, specijalne cipele i rukavice i, naravno, puška:
- Ova sezona mi je donela ekipnu svetsku bronzu  u Granadi i dala mi poseban motiv da se još intenzivnije pripremam za pohod na olimpijsku vizu dogodine - istakao je Sebić.

Andrea Arsović je na Šampionatu sveta u Granadi u septembru prva donela srpskom sportu olmpijsku vizu osvajanjem petog mesta u finalu vazdušnom puškom:
- Ono što smo, u ovoj godini, planirali moj trener Dragan Donević i ja smo ostvarili, sada su na redu bitke za medalje na takmičenjima u idućoj godini, koje će, ujedno, biti najbolje priprema na putu do Rija - naglasila je Andrea Arsović.
Jasna Šekarić je pištoljem donela u Granadi Srbiji drugu olimpijsku vizu:
- Iza mene je  sedam učešća na Olimpijskim igrama i nadam se da ću učestvovati i na osmim - rekla je Jasna Šekarić.- Mislim da ćemo imati brojnu i kvalitetnu  olimpijsku selekciju kroz dve godine.

Kćerka Jasna Šekarić Lea Aleksić, gađa pištoljem u klubu Novi Beograd Ušće i na sajmu je, sa još nekoliko takmičarki ovog kluba, kao i Partizana i Crvene zvezde asistirala  posetiocima koji su želeli da gađaju "laserskom" puškom i pištoljem na improvizovanom strelištu pored štanda:
- Meni je mama trener, ali to nije problem, mislim da dobro sarađujemo. Zadovoljna sam rezultatima u ovoj godini, ušla sam i u juniorsku reprezentaciju i nadam se da će dogodine biti još bolje.

U vrednom timu Streljačkog saveza Srbije na štandu su i Dragan Donević, Slobodan Kuprešanin, Petar Podraščić, Stefan Višekruna kao i drugi streljački radnici, koji su pozvali posetioce da i poslednjeg dana, u subotu, dođu i provere da li imaju oko sokolovo i mirnu ruku...
 
Datum: 01.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...