Strelci se predstavili na Sajmu sporta u Beogradu

Streljački savez Srbije na štandu 7 u hali 2 "Beogradskog sajma" predstavio se posetiocima drugog dana Sajma sporta. Domaćini reporterima Predragu Milinkoviću i Radoslav Simiću  bili su strelci Jasana Šekarić, Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Lea Aleksić i Milenko Sebić, sportski diretor SS Srbije Srećko Pejović i olimpijski šampion iz Seula 1988. Goran Maksimović.

- Sajam sporta je lepa prilika da streljaštvo, koga nema mnogo na TV, približimo običnim ljubiteljima sporta - rekao je Srećko Pejović.- Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta Srbije, kao i OKS koji podržavaju naše programe i da nije toga, jer nismo atraktivni za sponzore, ne bismo, slobodno mogu da kažem, uopšte postojali.

Pejović je istakao da je iduća godina "udarna" za  streljački sport:
- Na četiri Svetska kupa, Prvenstvu Evrope MK oružjem u Mariboru i prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu vadićemo nove olimpijske vize za Rio.  Uz dve koje već imamo, očekujemo da se na kraju iduće godine nađemo blizu, pa čak i da prebacimo,  brojku od  šest "ulaznica" za Rio 2016. Poslednja šansa nam je Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Đeru u Mađarskoj početkom 2016.

Goran Maksimović je naglasio da je streljaštvo jedan od naših najuspešnijih olimpjskih sportova, da je Jasna Šekarić  među najtrofejnijim strelcima u istoriji sa pet olimpijskih medalja, kao i da  je uzlet počeo upravo u Seulu 1988:
- Tada smo Jasna i ja osvojili zlatne medalje, Jasna je osvojila i bronzu i počeo je put streljaštva ka olimpjskim vrhovima. U Atlanti 1996. je Sanja Ivošev osvojila dve medalje, zlato i bronzu, i ušla u istoriju - istakao je Goran Maksimović koji je pet puta učestvovao na OI kao strelac i jednom kao trener.

Ivana Maksimović sa olimpijskim srebrom iz Londona, donela je u porodici Maksimović drugu olimpijsku medalju i pretekla tatu, koji je do trofeja došao na svojim drugim olimpijskim igrama.
- Prvi cilj cilj dogodine je da osvojim olimpijsku vizu za Rio i da se, potom, dobro pripremim. U Londonu sam prvi put gađala na olimpijskom turniru i osvojila medalju. Obaveze su sada veće, a i očekivanja i znam da me, zbog toga, čeka samo težak rad...

Milenko Sebić je objasnio kako izgleda oprema - jakna i pantalone od čvrste tkanine koje pomažu da se strelac pravilno namesti u stav, specijalne cipele i rukavice i, naravno, puška:
- Ova sezona mi je donela ekipnu svetsku bronzu  u Granadi i dala mi poseban motiv da se još intenzivnije pripremam za pohod na olimpijsku vizu dogodine - istakao je Sebić.

Andrea Arsović je na Šampionatu sveta u Granadi u septembru prva donela srpskom sportu olmpijsku vizu osvajanjem petog mesta u finalu vazdušnom puškom:
- Ono što smo, u ovoj godini, planirali moj trener Dragan Donević i ja smo ostvarili, sada su na redu bitke za medalje na takmičenjima u idućoj godini, koje će, ujedno, biti najbolje priprema na putu do Rija - naglasila je Andrea Arsović.
Jasna Šekarić je pištoljem donela u Granadi Srbiji drugu olimpijsku vizu:
- Iza mene je  sedam učešća na Olimpijskim igrama i nadam se da ću učestvovati i na osmim - rekla je Jasna Šekarić.- Mislim da ćemo imati brojnu i kvalitetnu  olimpijsku selekciju kroz dve godine.

Kćerka Jasna Šekarić Lea Aleksić, gađa pištoljem u klubu Novi Beograd Ušće i na sajmu je, sa još nekoliko takmičarki ovog kluba, kao i Partizana i Crvene zvezde asistirala  posetiocima koji su želeli da gađaju "laserskom" puškom i pištoljem na improvizovanom strelištu pored štanda:
- Meni je mama trener, ali to nije problem, mislim da dobro sarađujemo. Zadovoljna sam rezultatima u ovoj godini, ušla sam i u juniorsku reprezentaciju i nadam se da će dogodine biti još bolje.

U vrednom timu Streljačkog saveza Srbije na štandu su i Dragan Donević, Slobodan Kuprešanin, Petar Podraščić, Stefan Višekruna kao i drugi streljački radnici, koji su pozvali posetioce da i poslednjeg dana, u subotu, dođu i provere da li imaju oko sokolovo i mirnu ruku...
 
Datum: 01.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...