x

Izveštaj Otvorenog prvenstva Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2012

Izveštaj Otvorenog prvenstva Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2012
Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo o uspešno održanom Otvorenom prvenstvu Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom koje je održano u subotu 19.05.2012.god. na stadionu Vojne akademije.

Na ovom prvenstvu, u okviru priprema za predstojeće Paraolimpijske igre, učestvovali su najbolji atletičari Srbije i svetski prvaci Draženko Mitrović i Tanja Dragić kao i drugi vrhunski atletičari sa invaliditetom

Organizator takmičenja bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada - Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.
i
Preko 60 najboljih atletičara sa invaliditetom (raznih kategorija invalidnosti: slepi i slabovidi, paraplegičari, amputirci, gluvi i nagluvi, osobe sa intelektualnim teškoćama,.) nadmetali su se u sledećim disciplinama: 100 m, 400 m, skok u dalj, bacanje kugle, diska, koplja i čunja.

Najvrednije rezultate prvenstva ostvarili su Draženko Mitrović (kategorija F 54, paraplegičari) bacanje diska (31,18 m) i Tanja Dragić u bacanju koplja (37,90 m) u kategoriji slabovidi.

Prvaci Beograda za 2012. godinu po disciplinama postali su :

Skok u dalj : Jovana Bulatović i Sipljanović Slaviša (slabovidi), Branko Antić (intelektualne teškoće);
100 m : Marinko Šokac i Marija Jerotić (intelektuale teškoće), Drago Erceg (cerebralna i dečija paraliza), Ana Jovčić (slepi), Jovana Bulatović i Sipljanović Slaviša (slabovidi);
400 m : Branko Antić i Đula Ademi (intelektualne teškoće);
bacanje kugle : Duško Sretenović (slepi), Nemanja Dimitrijević i Tanja Dragić (slabovidi), Bojan Krstić i Anica Klepo (intelektualne teškoće), Petar Milenković (paraplegičari), Željko Dimitrijević (kvadriplegičari);
bacanje diska : Duško Sretenović (slepi), Slobodan Miletić (paraplegičari), Draženko Mitrović (paraplegičari);
bacanje koplja : Nemanja Dimitrijević i Tanja Dragić (slabovidi);
bacanje čunja : Željko Dimitrijević kvadriplegičari)
Veliku zahvalnost za pomoć u organizaciji takmičenja Savez duguje Vojnoj akademiji, domaćinu prvenstva, Atletskom savezu Beograda, Atletskoj sudijskoj organizaciji Beograda, kao i brojnim organizacijama čiji su takmičari učestvovali na ovom prvenstvu.
Datum: 20.05.2012. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...