x

Sve spremno za 5. Festival zenskog sporta

Sve spremno za 5. Festival zenskog sporta
Uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i JP Ada Ciganlija, u nedelju, 03. 6. 2012. godine na sportskim terenima Ade Ciganlije očekujemo učešće preko 2000 devojčica i žena.

5. festival ženskog sporta je jedinstven u svetu, multidisciplinarnni sportski projekat namenjen ženama svih uzrasta u domenu vrhunskog i rekreativnog sporta iz 38 sportskih disciplina. Ova manifestacija nastoji da angažuje što više žena, sportskih organizacija ili institucija, javnih i privatnih subjekata direktno ili indirektno vezanih za razvoj i afirmaciju ženskog sporta.

Strateški imperativ projekta Festivala ženskog sporta je podsticanja većeg učešća žena u sportskim i rekreativnim aktivnostima u pravcu kreiranja novih generacija zdravih i uspešnih žena Srbije.Na festivalu će učestvovati 60 sportskih klubova iz Beograda i 15 gradova Srbije kao i rekreativke svih uzrasta.

U okviru Festivala realizujemo:

Program na bini: prezentacija sportova bez rekvizita i muzčki program gosće: Aleksandra Perović, Dragica Radosavljević-Cakana, Usnija Redžepova
Prvu Bikini basket utakmica u Evropi. Naše 24 košarkašice, reprezentativke Srbije i predstavnice prvoligaškuh klubova će igrati revijalnu utakmicu podeljene u dve ekipe. Treneri ekipa su Boda Ninković i Dragoljub Djuričić, program vodi Saša Dragić. Počasni gost Razija Mujanović
Rekreativnu trku na Holmer trim stazi "Pravo na osmeh" povodom Međunarodnog dana dece u saradnji sa Radosnim centrom.
Fitness boom party prezentaciju 30 fitness klubova koji će vežbati sa učesnicama
Prezentaciju sportskih škola (poligoni i elementarne sportske igre) za decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta
Rekreativni poligoni za osobe sa invaliditetom
Prezentaciju vazduhoplovstva, golfa, pikada, streličarstva i tenisa
Revijalne utakmice i turniri: mini rukomet, košarka, korbol, fudbal, odbojka, hokej na travi
Zabava sa Klovnovima i baloni na poklon za najmlađe učesnike
Pomoteti Festivala su Zorana Arunović, Anđelija Arbutina, Milena Reljin, Marina Maljković, sestre Moldovan, Bogdan Boća Obradović, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, i mnogi drugi.

Festival ženskog sporta podržava Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Organizator: Sportski savez Rakovice
Datum: 21.05.2012. Autor: Olivera Krivokapić Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...