Krav maga

Krav maga je praktičan i taktičan metod borenja, koji obučava kako da se spreči, razreši i prevaziđe bilo koja vrsta nasilja i napada. Krav Maga obučava praktikanta, u temama samoodbrana, samozaštite, borilačkim i borbenim veštinama, kao i veštinama zaštite drugih na jedinstven i svestran (iscrpan) način učenja. Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahteva i uslova. Njen osnivač je Imi Lichtenfeld, a nastavlja da se razvija i modifikuje od strane Eyala Yanilova i vrhunskih instruktora Internacionalne Krav Maga Federacije (IKMF).

Krav Maga je horizontalan sistem, sa jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, primenjuje se prirodno i instiktivno, i praktično se može upotrebiti pod stresnim okolnostima. Esencijalni deo Krav Mage je jedinstven proces učenja, metodologija i način obuke.

Krav Maga između ostalog uključuje i teme:
  • predostrožnosti, prevencije, izbegavanja i odstupanja
  • bacanja i padovi u svim mogućim uslovima, pravcima i uglovima
  • napadi i kontranapadi izvedeni na sve moguće mete, distance, uglove, pravce i u svim ritmovim. Izvedenim iz svih mogućih položaja i telesnih pozicija
  • upotreba svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u odbrambene svrhe
  • odbrana od neoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim delovima tela
  • oslobadanje od svih vrsta hvatova, držanja, zahvata
  • odbrana od svih mogućih pretnji i napada nožem, oštrim predmetima, palicama, tupim predmetima i svih vrsta vatrenog oružja (duga i kratka cev)
Rešavanje gore navedenih napada i pretnji izvedenih iz svih mogućih pravaca i okolnosti. Izvedenih od strane jednog ili više napadaca. Kada se takvi napadi dešavaju na različitim mestima, u svim nepovoljnim pozicijama i telesnim položajima, uključujući zatvoren (ograničen) ili otvoren prostor; u hodniku, na stepeništu, u autu. Na svim vrstama zemljišta, u vodi, kada su nam pokreti ograničeni, stojeći, u pokretu, sedeći, ležeći na leđima, boku ili stomaku. Fizička i mentalna kontrola i razoružavanje.

Krav Maga priprema praktikanta da funkcioniše pod svim uslovima i scenarijima, u svakom borbenom okruženju, shodno njihovim potrebama, riziku sa kojim se susreću, i opisu radnog mesta. Krav Maga omogućava i pospešuje tehnički, taktički, fizički i mentalni napredak i usavršavanje.

Krav Maga sadrži poseban pristup, taktiku, tehniku, teme, drilove i trening metode za različite sektore: civile, pripadnike policijskih snaga, zatvorske čuvare i stražare, vojsku, osoblje obezbeđenja kao i osoblje za blisku zaštitu, obaveštajne agente, antiterorističke jedinice, vazdušne maršale, specijalne i komando jedinice.
 
Autor: N/A Objavljeno: 06.06.2014.

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI TEKSTOVI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...