x

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2019

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2019

62. Međunarodni bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u periodu od 28. do 30. novembra  2019. godine, u Pančevu, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom ovog Grada Beograda.


Zlatna rukavica, odnosno Meč šampiona je međunarodni bokserski turnir koji se svake godine sredinom novembra održava u Srbiji. Godinama unazad “Zlatna rukavica” je simbol amaterskog boksa i prestižna srpska (eks jugoslovenska) nagrada za najboljeg boksera. Čuveni „Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena -  Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države. Bokserski turnir „Zlatna rukavica“ danas je turnir na kojem ponovo boksuju samo šampioni koji obećavaju sjajne borbe. 


Bokserski turnir Zlatna rukavica 2017 (Foto)


Ovogodišnji bokserski turnir Zlatna rukavica koji će ugostiti sijaset vrhunskih boks imena svetske scene, među kojima i evropske, svetske i olimpijske šampione, održaće se u hala sportova na Strelištu, u Pančevu, a u skladu sa pravilima Bokserskog saveza Srbije.


Bokseri Srbije spremni za Zlatnu rukavicu u Pančevu


KO? 62. Bokserski turnir Zlatna rukavica

ŠTA? boks, turnir

KAD? 28. - 30. novembar 2019.

GDE? Pančevo


Programom bokserskog turnira Zlatna rukavica predviđena su takmičenja u elitnoj kategoriji za muškarce. Očekuje se učešće 97 boksera iz 21 zemalje. Takođe, programom turnira, predviđeno je da finalne borbe budu održane 30. novembra 2019. godine, od 18:00 časova. Očekuju su vrhunski mečevi, borbe u kojima će svaki bokser izgarati za pobedu, uz vrhunsku scenografiju.


Finalom na Strelištu završava se boks nedelja u Pančevu


Bokserski turnir Zlatna rukavica 2018 (Foto)


Napomena:

- Ulaz na sve mečeve je besplatan.

- Direktan prenos mečeva naći će se na TV Arena.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 28.11.2019. do 30.11.2019.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Bokserski savez Srbije
Mesto: Pančevo
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://bokserskisavez.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...