Vladan Babić osvojio 61. Zlatnu rukavicu

Spuštena je zavesa na 61. međunarodni bokserski turnir "Zlatna rukavica" finalnim borbama pred oko 2.000 gledalalaca u niškoj dvorani "Čair“.


Osvajač ovog prestižnog takmičenja i nosilac 61. „Zlatne rukavice“ je srpski reprezentativac u superteškoj kategoriji Vladan Babić (+91 kg) koji je u finalu savladao Kedija Agnesa sa Sejšelskih ostrva rezultatom 4:0.

Za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Dušan Janjić, a najbolji strani Šamil Askerov iz Rusije. Najborbeniji par su Srbin Petar Prokić i Rus Aleksej Zobnji, dok je Rusija najbolja reprezentacija.


Posebnu nagradu za afirmaciju i promociju boksa dobio je novinar RTS-a Petar Denda.


Žiri "Zlatne rukavice" činili su legendarni jugoslovenski bokseri Mirko Puzović, kao predsednik, zatim Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Fazlija Šaćiirović, Bratislav Ristić i Miodrag Perunović.


Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je više od 80 boraca iz 25 zemalja.


Specijalni gost na 61. „Zlatnoj rukavici“ bio je i Jovan Džakula koji je pre tačno 50 godina (1968) osvojio „Zlatnu rukavicu“. Džakula je izašao u ring i poklonio se niškoj publici koja ga je pozdravila ovacijama, kao i ostale legende i velikane ex Yu ringa.
Finalne borbe  (1. decembar 2018. „Čair“) rezultati:


  • (52 kg) Dušan Janjić (SRB) - Yassine Bendadda (MAR) 1:3

  • (56 kg) Abdelaziz El Madyny (MAR) – Alex Guzej (SLO) nokaut i pobeda El Madyny

  • (60 kg) Shamil Ascerov (RUS) – Arsak Tomvasian (RUS) 5:0

  • (64 kg) Abdelhaq Nadir (MAR) – Hadi Srour (NOR) 4:1

  • (69 kg) Ivan Stupin (RUS) – Iurii Osipov (RUS) bez borbe, pobeda Stupina, povreda Osipova

  • (75 kg) Dmitrii Grinkov (RUS) – Rasul Aliev (RUS) 0:5

  • (91 kg) Dmitrii Cosciug (MDA) – Aleksei Zobni (RUS) bez borbe, pobeda Zobnia, povreda Cosciug

  • Revijalni meč (91 kg) Petar Prokić (SRB) – Aleksei Zobni (RUS) 0:5

  • (+91 kg) Evans Keddy Agnes (SEY) – Vladan Babić (SRB) 0:4


Datum: 02.12.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...