x

Letnja Univerzijada 2017

Letnja Univerzijada 2017

29. Letnja Univerzijada održaće se u periodu od 19. do 30. avgusta 2017. godine, u Tajpeju (Taipei) u Kini, u organizaciji Olimpijskog komiteta Kineskog Tajpeha i Svetske Univerzitetske sportske federacije (FISU).


Letnja Univerzijada predstavlja međunarodnu multi-sportsku i kulturnu manifestaciju za univerzitetske sportiste, koja se održava svake dve godine od 1959. Program Letnje Univerzijade obuhvata 22 sporta, sa naglaskom na obrazovne i kulturne aspekte, u duhu prijateljstva i sportskog ponašanja.

Ovogodišnja Letnja Univerzijada održaće se Tajpeju, u skladu sa pravilima Međunarodne Univerzitetske sportske federacije (FISU).

Programom Letnje Univerzijade predviđena su takmičenja u sledećim sportovima: atletika, košarka, ronjenje, mačevanje, fudbal, ritmička gimnastika, umetnička gimnastika, džudo, plivanje, stoni tenis, tekvondo, tenis, odbojka, vaterpolo, streličarstvo, badminton, bejzbol, golf, vožnja rolera, dizanje tegova, wushu (kineska borilačka veština), bilijar.  Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da se ceremonija svečanog otvaranja i zatvaranja održe na Tajpej stadionu (Taipei Stadium).

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 19.08.2017. do 30.08.2017.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Olimpijski komitet Kine; Međunarodna Univerzitetska sportska federacija (FISU)
Mesto: Tajpej
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://2017.taipei/
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...