Letnja Univerzijada 2017

29. Letnja Univerzijada održaće se u periodu od 19. do 30. avgusta 2017. godine, u Tajpeju (Taipei) u Kini, u organizaciji Olimpijskog komiteta Kineskog Tajpeha i Svetske Univerzitetske sportske federacije (FISU).


Letnja Univerzijada predstavlja međunarodnu multi-sportsku i kulturnu manifestaciju za univerzitetske sportiste, koja se održava svake dve godine od 1959. Program Letnje Univerzijade obuhvata 22 sporta, sa naglaskom na obrazovne i kulturne aspekte, u duhu prijateljstva i sportskog ponašanja.

Ovogodišnja Letnja Univerzijada održaće se Tajpeju, u skladu sa pravilima Međunarodne Univerzitetske sportske federacije (FISU).

Programom Letnje Univerzijade predviđena su takmičenja u sledećim sportovima: atletika, košarka, ronjenje, mačevanje, fudbal, ritmička gimnastika, umetnička gimnastika, džudo, plivanje, stoni tenis, tekvondo, tenis, odbojka, vaterpolo, streličarstvo, badminton, bejzbol, golf, vožnja rolera, dizanje tegova, wushu (kineska borilačka veština), bilijar.  Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da se ceremonija svečanog otvaranja i zatvaranja održe na Tajpej stadionu (Taipei Stadium).

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 19.08.2017. do 30.08.2017.

FOTO GALERIJA
Ostale fotografije iz galerije: Letnja Univerzijada 2017

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Olimpijski komitet Kine; Međunarodna Univerzitetska sportska federacija (FISU)
Mesto:
Tajpej
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
http://2017.taipei/

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Memorijalni džudo turnir Milić Rašović Migo...
+ Coca-Cola Happy run 2017
+ Atletsko takmičenje Velika Nagrada Srbije 2017
+ Streličarsko takmičenje Novosadska strela 2017
+ Jedriličarska regata Bovanski kup 2017

POVEZANE VESTI...
+ Zlato za vaterpoliste Srbije na Unive...
+ Košarkaši Srbije četvrti na Univer...
+ Amela Terzić zlatna na Univerzijadi
+ Letnja Univerzijada, 1/4 finale: Srbi...
+ Još jedna medalja za Srpski tekvondo...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Letnja Univerzijada 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...