Letnja Univerzijada 2017

29. Letnja Univerzijada održaće se u periodu od 19. do 30. avgusta 2017. godine, u Tajpeju (Taipei) u Kini, u organizaciji Olimpijskog komiteta Kine i Međunarodne Univerzitetske sportske federacije (FISU).


Letnja Univerzijada predstavlja međunarodnu multi-sportsku i kulturnu manifestaciju za univerzitetske sportiste, koja se održava svake dve godine od 1959. Program Letnje Univerzijade obuhvata 22 sporta, sa naglaskom na obrazovne i kulturne aspekte, u duhu prijateljstva i sportskog ponašanja.

Ovogodišnja Letnja Univerzijada održaće se Tajpeju (Kina), u skladu sa pravilima Međunarodne Univerzitetske sportske federacije (FISU).

Programom Letnje Univerzijade predviđena su takmičenja u sledećim sportovima: atletika, košarka, ronjenje, mačevanje, fudbal, ritmička gimnastika, umetnička gimnastika, džudo, plivanje, stoni tenis, tekvondo, tenis, odbojka, vaterpolo, streličarstvo, badminton, bejzbol, golf, vožnja rolera, dizanje tegova, wushu (kineska borilačka veština), bilijar.  Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da se ceremonija svečanog otvaranja i zatvaranja održe na Tajpej stadionu (Taipei Stadium).

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 19.08.2017. do 30.08.2017.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Olimpijski komitet Kine; Međunarodna Univerzitetska sportska federacija (FISU)
Mesto:
Tajpej (KIina)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
http://2017.taipei/

Facebook:
posetite stranicu
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Coca-Cola Happy run 2017
+ Turnir u basketu 3x3 - Red Bull Reign - Srbija...
+ Letnji Kup Novog Beograda u rukometu 2017
+ Evropsko prvenstvo u sinhronom plivanju za juni...
+ Jedriličarska regata Belocrkvanski kup 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...