x

Košarkaši Srbije četvrti na Univerzijadi

Košarkaši Srbije četvrti na Univerzijadi
Košarkaši Srbije na kraju završavaju takmičenje na Univerzijadi u Kineskom Tajpehu na četvrtom mestu. Ostaje žal za bronzom. Ovi momci su dali sve od sebe, pokazali su kako se igra za reprezentaciju Srbije, vodili su u trećoj četvrtini sa 11 poena razlike, ali nisu izdržali. Na kraju Letonija - Srbija 81:74.

Sve u svemu ako se u obzir uzmu sve okolnosti koje su pratile ovaj tim, izabranici selektora Zorana Todorovića ostvarili su veliki uspeh. Bez obzira što su ostali bez medalje, momci su ostavili srce na terenu. Pre početka priprema za Univerzitetske igre 2017., Srbija se suočila sa 26 otkaza košarkaša koji su ili bili povređeni ili su procenili da nije im važno da nastupe na Univerzijadi.

Pred oko 7.000 navijača najbolji u našim reodvima bio je Nenadić (21 poen), dok je Vraneš ubacio 17 poena.

- Pali smo u drugom poluvremenu a ukupno promašili 11 penala, što ove utakmice to ne trpe. Nismo se snašli na zonu i prodali smo sijaset lopti što je ekipa Letonije kaznila kroz tranziciju i odličnom širinom u napad. Lično mislim da je i četvrto mesto veliki rezultat ali ostaje žal za medaljom. OVI MOMCI ZASLUZUJU SVE ČESTITKE ZA SVE ONO ŠTO SU URADILI U OVIH 45 DANA A URADILI SU MNOGO ZA SVOJU ZEMLJU - istakao je selektor Todorović.

Datum: 30.08.2017. Autor: USSS

PROČITAJTE JOŠ...