x

Dejan Savić predvodi univerzitetsku reprezentaciju u Tajpeiju

Dejan Savić predvodi univerzitetsku reprezentaciju u Tajpeiju

Dejan Savić, jedan od najboljih vaterpolo trenera sveta, predvodiće univerzitetsku reprezentaciju Srbije, na letnjoj Univerzijadi koja će se od 18. do 31. avgusta u kineskom Tajpeiju.

Savić je pokazao da je odan državi i da je čovek sporta. Neće uzeti odmor posle bronze na EP u Budimpešti, već je odlučio da prihvati novi odgovoran zadatak. Kao treneru nedostaje mu samo još medalja sa Univerzitetskih igara i verujemo da će mu se želja ispuniti. Savić će predvoditi naše studente, među kojima će biti i nekoliko A reprezentativaca.

- Prezadovoljni smo i čast nam je će u ekspediciji Srbije biti i Dejan Savić, najbolji svetski vaterpolo trener. Ne sumnjamo da će nam vaterpolo doneti medalju, jer znamo svi da je Savić majstor svog posla i da je izabrao sjajan mlad tim - istakao je profesor Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Naši vaterpolisti će takmicenje po grupama otvoriti utakmicom sa Južnom Afrikom 18. avgusta, dva dana kasnije sledi derbi sa Mađarskom, a prvu fazu takmičenja okončaće 21. avgusta mečom sa Kanadom.

Naši vaterpolisti su u grupi sa Južnom Afrikom, Mađarskom i Kanadom.  

   

Za vaterpolo tim Srbije na ovogodišnjoj Univerzijadi nastupiće: Đorde Lazić, Strajo Dimitrije Ristić, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević.


Datum: 11.08.2017. Autor: USS Srbije

PROČITAJTE JOŠ...