Potpisan ugovor o finansiranju Sportskog saveza Srbije


"Srbija zaslužuje da konačno dobije sajam sporta, i Ministarstvo radi na tome da se ove godine održi jedna takva manifestacija, koja bi imala za cilj da promoviše sport, edukuje mlade kako da se bave sportom i afirmiše nas kao sportsku naciju", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je s predsednikom Sportskog saveza Srbije Aleksandrom Šoštarom potpisao ugovor o finansiranju redovnih programa Sportskog saveza Srbije.

Ministarstvo je za podršku Sportskom savezu Srbije u 2014. godini obezbedilo 123 miliona dinara, što je za oko 10 posto više nego prošle godine.  Ministar Udovičić poručio je da je ovaj novac građana Srbije namenjen sportistima, a ne birokratiji.   

"Ovaj novac ne sme da bude razliven na birokratiju, već usmeren ka sportistima - kako profesionalcima koji postižu vrhunske rezultate, tako i na omasovljenje rekreativnog i amaterskog sporta, što je preduslov za to da Srbija bude zdrava nacija", kazao je Udovičić.

Govoreći o programima Sportskog saveza Srbije Udovičić je posebno istakao akciju "Šta treniraš" koja se odvija širom Srbije i tokom koje deca imaju priliku da se na jednom mestu upoznaju sa celokupnom sportskom ponudom u svojim mestima i tako lakše odluče za sport kojim žele da se bave.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio je ministru Udovičiću na pordšci i uvećanim sredstvima i rekao da će ustanova na čijem je čelu nastaviti da radi na školovanju, stručnom osposobljavanju kadrova i unapređenju zaštite zdravlja sportista, kao i na razvoju volonterizma u sportu. "Naš osnovni zadatak je da stvorimo uslove da se sva deca i mladi, i u krajnjoj liniji, celokupno stanovništvo bavi sportom. Siguran sam da će se naša saradnja sa ministarstvom biti još uspešnija jer imamo zajednički cilj, a to je da sport u Srbiji zauzme mesto koje zaslužuje", rekao je Šoštar.


Datum: 26.02.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...