BetWinner

Udovičić studentima predstavio program razvoja univerzitetskog sporta


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je studentima u Studentskom gradu predstavio planove Ministarstva za razvoj univerzitetskog sporta, a posebno program SOFA u okviru kojeg će omladina i studenti u univerzitetskim gradovima moći besplatno da se bave sportom po izboru. On je studente pozvao da dan započnu sportskim aktivnostima, umesto kafom i cigarom.

"Želimo da podignemo univerzitetski sport, da omogućimo studentima bavljenje sportom. Zato smo ove godine duplirali budžet za univerzitetski sport i uvodimo jedan novi program SOFA - studentske i omladinske fizičke aktivnosti - kojim će studentima od 18 do 25 godina biti omogućeno da se besplatno bave jednim od 25 ponuđenih sportova. Pokušavamo da uspostavimo u ovom današnjem vremenu, ono što je postojalo nekada, kada su naši roditelji bili mladi, a to je kultura sporta kao stastavnog dela zdravog života. Nekada se dan započinjao sportom, danas ga najviše ljudi započinje kafom i cigarom. To moramo da promenimo", kazao je ministar Udovičić.

Program SOFA (studentske i omladinske fizičke aktivnosti) je osmišljen tako da se javni ili državni sportski objekti (hale, bazeni...) u nepopularnim ili nepopunjenim terminima stave besplatno na korišćenje studentima. Treneri će biti mladi stručnjaci iz oblasti sporta, SOFA mrežu po gradovima Srbije vodiće studenti-volonteri, a korisnici usluga biće omladina i studenti kojima je na raspolaganju 25 fizičkih aktivnosti i sportova. Počinje u Beogradu, a proširiće se i na druge univerzitetske gradove u Srbiji (Novi Sad, Kragujevac, Niš, Subotica, Novi Pazar, Zrenjanin, Čačak...).

"Država treba da se posveti mladim ljudima, jer se na njima gradi budućnost naše zemlje. Do sada mnogi nisu hteli da slušaju šta mladi imaju da kažu, ali sada je to promenjeno. Jedan od načina je i razvoj univerzitetskog sporta i tome smo apsolutno posvećeni. Sport je nešto što kreira put svakom mladom čoveku. Sport takođe kreira zdravlje i pravi zdravu naciju. Bez zdrave nacije i zdravog sporta ne možemo da imamo zdravu državu", rekao je Udovičić.


Datum: 28.02.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...