x

XIX Mediteranske igre - Rukometaši Srbije protiv Tunisa do polufinala Mediteranskih igara

XIX Mediteranske igre - Rukometaši Srbije protiv Tunisa do  polufinala Mediteranskih igara

Velika pobeda rukometaša Srbije u utakmici sa Tunisom obezbedila je plasman u polufinale Mediteranskih igara. „Orlovi“ su u direktnom duelu sa rivalom za plasman u polufinale slavili rezultatom 35:29 (19:13) i našli se među četiri najbolje ekipe u Oranu. Sigurnom igrom rukometaši Srbije su vodili čitavim tokom utakmice, iako pred sobom nisu imali ni malo lakog protivnika i na kraju zasluženo slavili.


Srbija će rivala u polufinalu saznati nakon raspleta u grupi B i susreta između Alžira i Španije koji je na programu danas od 20:15 časova. Međusobni duel te dve ekipe odlučiće poredak na tabeli grupe B i parove polufinala.


XIX Mediteranske igre - Rukometašice Srbije posle maksimalnog skora u grupi kreću u borbu za medalje


Polufinalni dueli na programu su u ponedeljak, 4. jula i igraju se po sistemu 1A-2B i 1B-2A, dok je borba za medalje zakazana za sredu, 6. jul.


Miloš Grozdanić 

-Prekosutra nas očekuje polufinale. Čestitao bih momcima na odličnoj igri, na požrtvovanosti, na velikoj borbi, stvarno sam presrećan. Svako ko je ušao u igru, nezavisno koliko je bio na terenu, pružio je veliki doprinos ovoj pobedi. Bila je ovo teška utakmica, ali otvorili smo je veoma dobro, napravili razliku na početku koju smo držali do poluvremena. Malo smo pali sredinom drugog dela igre, ali ono što je ključno je da smo uspeli da se podignemo kada smo sa šest razlike pali na jedan i uspeli da privedemo utakmicu kraju u svoju korist. 


Datum: 02.07.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...