x

XIX Mediteranske igre - Rukometašice Srbije posle maksimalnog skora u grupi kreću u borbu za medalje

XIX Mediteranske igre - Rukometašice Srbije posle  maksimalnog skora u grupi kreću u borbu za medalje

Srbija je na Mediteranskim igrama prikazala još jedno fantastično izdanje i savaladala Tursku rezultatom 31:26 (17:14). Rukometašice Srbije su posle maksimalnog skora u grupnoj fazi i pobeda nad Portugalom, Severnom Makedonijom i Turskom, obezbedile polufinale Mediteranskih igara kao prvoplasirana ekipa u grupi B.


Srbija će saznati rivala u polufinalu nakon raspleta u grupi A u kome Hrvatska i Španija imaju po četiri boda, a pobednika grupe će odlučivati njihov međusobni susret koji je na programu danas od 20:15 časova.


Polufinalni dueli na programu su u ponedeljak, 4. jula i igraju se po sistemu 1A-2B i 1B-2A, dok je borba za medalje zakazana za sredu, 6. jul. 


Selektor Uroš Bregar

-Izuzetno sam srećan i ponosan na igračice koje su odlično odigrale utakmicu i borile se jedna za drugu. Ostvarili smo zacrtani cilj i plasman u polufinale. Turska je jedna od najkvalitetnijih ekipa na turniru, ali videlo se da sa srcem, sa sistemom i sa zalaganjem možemo da iznenadimo. Velikom borbom, srcem i željom danas smo to ostvarili, svih šezdeset minuta smo bili bolji od Turske i baš sam ponosan na naše igračice zbog toga. Stigli smo do polufinala, a sve što se dogodi u nastavku takmičenja biće samo bonus za našu budućnost.


Marija Simić

-Ispunjen je cilj, plasirale smo se u polufinale. Čestitala bih ekipi na pobedi i na borbenosti, na prevelikoj želji koju smo imali na celoj utakmici, to se videlo. Imali smo veoma kvalitetnog protivnika danas, ali i veliki motiv za dobru igru i što bolji plasman. Devojke su pokazale na terenu sve ono na čemu je rađeno poslednjih dana kroz treninge i prijateljske utakmice. Sva ta želja, borbenost i volja se isplatila i sada smo tu gde jesmo. Što se same utakmice tiče, smatram da smo je odigrale perfektno i dozvoljavale smo sebi taj luksuz da se odvojimo, pa da pokušavaju da nas stignu, ali sve je to na kraju išlo u našu korist jer smo igrale dobro odbranu i golmani su bili odlični.


Datum: 02.07.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...