x

Ozvaničena saradnja Arena Channels Group i Rvačkog saveza Srbije

Ozvaničena saradnja Arena Channels Group i Rvačkog saveza Srbije Foto: Arena sport

Rvači poslednjih godina uzimaju mnogo medalja na velikim takmičenja, što je izazvalo veliku pažnju javnosti prema tom sportu.

Ugovor o pravima na prenose potpisali su generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Nebojša Žugić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo jer ima priliku i mogućnost da potpiše ovakvu saradnju.

"Kao što znate, ovo su zlatne godine ako govorimo o investicijama u srpski sport, nikada do sada nije toliko investirano, i vodi se računa o svim, ne samo o najpopularnijim sportovima. To je zasluga, pre svega države i pre svih našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je svojim zalaganjem doprineo da imamo ovakvu situaciju u sportu. To rezultira velikim brojem medalja, a posebno se vodi računa o razvoju borilačkih sportova. Borilački sportovi su veoma bitni za zdrav razvoj dece, izgradnju jakog takmičarskog duha, pomaže stasavanje generacija koje dolaze", rekao je Nebojša Žugić na konferenciji za medije. 

Po rečima Žugića, "rvanje je naš najtrofejniji sport i zaslužuje punu pažnju".

"Maksimalno ćemo medijski pomoći Rvački savez Srbije i sve naše takmičare. Želimo da kroz medijsku kampanju popularizujemo ovaj sport i mladima skrenemo pažnju da ovaj sport zavređuje pažnju. Mislim da ćemo na taj način i mlade ljude dovesti na treninge, da će sve više i više dece biti u salama, baviti se borilačkim i drugim sportovima", naveo je Nebojša Žugić.

Cilj "Arena Channels Gruop" je da popularizuje sport i zdrav način života, a Žugić je kazao da će kompanija nastaviti da širi saradnju sa svim sportovima.

"Mi kao kompanija čiji je prevashodni zadatak da se popularizuje sport i zdrav način života, nastavićemo i dalje ovakve oblike saradnje, pomoć i promociju svih sportova. Mislim da rvanje i te kako zaslužuje punu podršku naš kao sportske, medijske kuće".

Beograd će biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju.

Žugić je dodao da će organizacija svetskog šampionata u rvanju biti još jedna prilika za Beograd da potvrdi da je "jedan od najboljih domaćina na svetu".

"Za Beograd je to samo još jedna prilika da potvrdi da je možda jedan od najboljih domaćina na svetu kada je u pitanju organizacija sportskih takmičenja. Srbija je generalno kao domaćin uspešna".

Željko Trajković je rekao da oseća "čast i zadovoljstvo" zbog potpisivanja ugovora.

"Posebno mi je zadovoljstvo što smo u prilici da potpišemo ugovor sa Arenom o medijskom pokroviteljstvu. Vratili smo se u sam vrh svetskog rvanja. Smatramo da smo sa preko 35 medalja kolektivno najuspešniji sport u ovom periodu. Drago nam je da nas Arena prati i promoviše. Rvanje je više puta bilo medijski propraćeno, ali nismo imali dovoljnu popunjenost sale. Vraća se to velikim rezultatima, a kada sve to bude na pravi način prezentovano, nadam se da ćemo više promovisati naš sport". 


Svetsko prvenstvo u rvanju održaće se od 8. do 18. septembra u Beogradu.

"Očekujemo učešće preko 1.500 takmičara iz više od 70 zemalja sveta. To je najveći sportski događaj u našoj zemlji ove godine. Očekujem, uz dobre rezultate i promociju, da postignemo i drugi cilj, da popularišemo naš sport i popunimo sale".

Trajković je istakao da se Arena pokazala kao odlična produkcijska kuća i da će biti podignute granice organizovanja Svetskog prvenstva u Beogradu.

Datum: 19.03.2022. Autor: Veljko Žugić

PROČITAJTE JOŠ...