x

UEFA eEURO 2020

UEFA eEURO 2020

Rukovodeće telo evropskog fudbala - UEFA pokrenula je krajem 2019. godine UEFA eEuro 2020, igricu u okviru koje će igrači imati priliku da sa oprobaju svih 55 nacionalnih fudbalskih saveza i pokušaju da se kvalifikuju na finalni turnir u Londonu, koji će se održati od 09. do 12. jula 2020. godine, svega nekoliko dana pre pravog UEFA EURO 2020 finala.


UEFA eEURO 2020 imaće poseban fokus na timove. Svako nacionalno udruženje koje će učestvovati nadmetaće se sa nacionalnim eFootball timom koji se sastoji od dva do četiri igrača, koji će predstavljati svoju zemlju na ovom pan-evropskom događaju. Turnir će biti prvo takmičenje e-fudbala reprezentacije ove veličine u svetu. Igrači će se takmičiti isključivo u Konami eFootball Pro Evolution Soccer 2020 (PES 20) na Plaistation 4.


Sve što treba da znate o Evropskom prvenstvu u fudbalu 2020


Format takmičenja UEFA eEURO 2020 biće sličan UEFA EURO 2020. On će uključivati kvalifikacionu fazu i završni turnir, u kojem će se igrači suočiti jedni protiv drugih u Londonu. Između novembra i decembra 2019, svako nacionalno udruženje će nominovati svoj tim, a učesnici će biti odabrani putem domaćeg online ili fizičkog turnira - osim ako nacionalni eFootball tim već ne postoji.


Nakon toga će se održati službeno izvlačenje radi podele zemalja takmičara u grupe za kvalifikacionu fazu. Tokom faze onlajn kvalifikacija, svaka zemlja će odigrati dve utakmice protiv ostalih zemalja u svojoj grupi, a tim sa najvišim ukupnim zbirnim rezultatom biće proglašen pobednikom. Pobednik svake grupe i šest najboljih drugoplasiranih kvalifikovaće se za završni turnir u Londonu.



Finalni turnir UEFA eEURO 2020 u Londonu odrediće prvake UEFA eEURO 2020, a odvijaće se 9. i 10. jula, između polufinala i finala UEFA EURO 2020. Pobednici UEFA eEURO 2020 dobiće ulaznice za gledanje finala UEFA EURO 2020, kao i novčanu nagradu.


Ukupni nagradni fond UEFA eEURO 2020 iznosi 100.000 USD u novčanim nagradama biće podeljen između četvrtfinalista, uključujući 40.000 dolara za pobednike. Pored toga, pobednici će narednog dana u Londonu dobiti ulaznice za finale UEFA EURO 2020. godine.


eFudbal igraju desetine miliona ljudi širom kontinenta i drago nam je da takmičarima iz naših nacionalnih asocijacija pružamo šansu da predstavljaju svoju zemlju na najvećem nivou“, izjavio je direktor marketing direktor UEFA-e, Guy-Laurent Epstein, i dodao:


"Primetili smo ogroman porast popularnosti eFudbala tokom poslednjih nekoliko godina i eURO 2020 će nam pružiti priliku da se povežemo sa novim i postojećim navijačima reprezentativnog fudbala."


„Naši timovi su povukli sve korake kako bi obezbedili najveće i najbolje licence moguće za eFootball PES 2020; kvalitetne licence koje odgovaraju nivou koji postavljamo svake godine kada je u pitanju igra“, rekao je Jonas Lygaard, viši direktor za razvoj brenda i poslovanja u kompaniji Konami Digital Entertainment B.V. i dodao:


„Partnerstvo sa UEFA i turnirom EURO 2020 velika je pobeda za našu zajednicu i nove korisnike koji traže svež sadržaj tokom cele godine.“



Datum: 01.01.2020. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...