Toyota druženje sa olimpijcima

Kompanija Toyota, partner Olimpijskog komiteta Srbije, danas je u Belom dvoru u Beogradu bila domaćin posebnog događaja pod nazivom Toyota Start Your Impossible Talk.

 

U susret Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, kompanija Toyota je u duhu svoje filozofije Započni svoje nemoguće, a kao globalni partner Međunarodnog olimpijskog i paraolimpijskog komiteta, ujedno i oficijelnog partnera Olimpijskog komiteta Srbije, organizovala druženje sa bivšim, sadašnjim i budućim olimpijcima.


Olimpijske igre 2020 održaće se u periodu od 24. jula do 09. avgusta 2020. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).


Olimpijska baklja za OI 2020 od recikliranog aluminijuma iz Fukšime

 

Događaju su prisustvovali: njegova ekselencija g-din Junichi Maruyama, ambasador Japana u Srbiji, g-din Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, g-din Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije i g-din Kensuke Tsuchiya, predsednik Toyote Adria.

 

Događaj je na jednom mestu okupio osvajače 5 olimpijskih odličja različitih generacija, od Tokija 1964. godine do Londona 2012. godine. Na događaju se moglo čuti pregršt inspirativnih olimpijskih priča.


Roboti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020

 

O dostizanju nemogućeg govorili su Ivana i Goran Maksimović, o prvim olimpijskim igrama u Tokiju 1964. i mobilnosti nekad i sad govorio specijalni gost, bivši gimnastičar i osvajač zlatnog i bronzanog odličja iz Tokija, Miroslav Cerar, Saška Sokolov govorila je o putu paraolimpijke ka Tokiju, dok je o novoj olimpijskoj disciplini govorio Dejan Majstorović, jedan od reprezentativaca Srbije u basketu 3 na 3.


Srbija na Olimpijskom 3x3 turniru


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković istakao je da kompanija Toyota deli prave vrednosti i da je primer sa koliko entuzijazma treba stremiti novim dostignućima i izazovima i dodao:


„Ovaj događaj predstavlja jedan fini spoj tradicije, sportske baštine, olimpijskih vrednosti i nove tehnologije koji za cilj ima da nas podseti na neke uspešno prevaziđene prepreke i pripremi nas za nove izazove u duhu modernog doba na putu ka Tokiju! Verujem da ćemo i ubuduće na obostrano zadovoljstvo ići zajedno putem pravih vrednosti i novih mogućnosti!“ (Izvor: OKS)

Datum: 05.12.2019. Autor: OKS

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...