x

Toyota druženje sa olimpijcima

Toyota druženje sa olimpijcima

Kompanija Toyota, partner Olimpijskog komiteta Srbije, danas je u Belom dvoru u Beogradu bila domaćin posebnog događaja pod nazivom Toyota Start Your Impossible Talk.

 

U susret Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, kompanija Toyota je u duhu svoje filozofije Započni svoje nemoguće, a kao globalni partner Međunarodnog olimpijskog i paraolimpijskog komiteta, ujedno i oficijelnog partnera Olimpijskog komiteta Srbije, organizovala druženje sa bivšim, sadašnjim i budućim olimpijcima.


Olimpijske igre 2020 održaće se u periodu od 24. jula do 09. avgusta 2020. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).


Olimpijska baklja za OI 2020 od recikliranog aluminijuma iz Fukšime

 

Događaju su prisustvovali: njegova ekselencija g-din Junichi Maruyama, ambasador Japana u Srbiji, g-din Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, g-din Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije i g-din Kensuke Tsuchiya, predsednik Toyote Adria.

 

Događaj je na jednom mestu okupio osvajače 5 olimpijskih odličja različitih generacija, od Tokija 1964. godine do Londona 2012. godine. Na događaju se moglo čuti pregršt inspirativnih olimpijskih priča.


Roboti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020

 

O dostizanju nemogućeg govorili su Ivana i Goran Maksimović, o prvim olimpijskim igrama u Tokiju 1964. i mobilnosti nekad i sad govorio specijalni gost, bivši gimnastičar i osvajač zlatnog i bronzanog odličja iz Tokija, Miroslav Cerar, Saška Sokolov govorila je o putu paraolimpijke ka Tokiju, dok je o novoj olimpijskoj disciplini govorio Dejan Majstorović, jedan od reprezentativaca Srbije u basketu 3 na 3.


Srbija na Olimpijskom 3x3 turniru


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković istakao je da kompanija Toyota deli prave vrednosti i da je primer sa koliko entuzijazma treba stremiti novim dostignućima i izazovima i dodao:


„Ovaj događaj predstavlja jedan fini spoj tradicije, sportske baštine, olimpijskih vrednosti i nove tehnologije koji za cilj ima da nas podseti na neke uspešno prevaziđene prepreke i pripremi nas za nove izazove u duhu modernog doba na putu ka Tokiju! Verujem da ćemo i ubuduće na obostrano zadovoljstvo ići zajedno putem pravih vrednosti i novih mogućnosti!“ (Izvor: OKS)

Datum: 05.12.2019. Autor: OKS

PROČITAJTE JOŠ...