x

Potpisan poziv za učešće tima srbije na Olimpijskim Igrama

Potpisan poziv za učešće tima srbije na Olimpijskim Igrama

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković na svečanosti u beogradskom Hotelu Hilton potpisao je pozivno pismo predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta dr Tomasa Baha za učešće Tima Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju i time i zvanično potvrdio kontinuitet učešća naših sportista na Igrama Olimpijade.


Godinu dana pre početka Olimpijskih igara, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, upućuje poziv za učešće na Igrama svim nacionalnim olimpijskim komitetima  koji potpisivanjem i zvanično prihvataju poziv.


Letnje Olimpijske igre 2020 održaće se u periodu od 24. jula do 09. avgusta 2020. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).


Eksperimentalno blokčejn plaćanje na OI u Tokiju 2020 


„Učešće na Olimpijskom igrama predstavlja vrhunac sporta i svojevrsno priznanje u karijeri svakog sportiste. Možemo da budemo ponosni što nas Tim Srbije svake olimpijske godine obraduje odličjima i sjajnim rezultatima. Očekivanja su, kao i svakog prethodnog puta velika, a ona se ne ogledaju samo u broju medalja već i u tome kako se naši sportisti odnose prema grbu i dresu koji nose i na to kako predstavljaju svoju zemlju i kako se za nju bore! Mi smo tu da ih podržimo da ostvare najbolje rezultate!“,  rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković a sportistima je poručio – „Važno je da kada krenete put Japana, krenete sa osećanjem da ste jedan tim! Bodrite jedni druge, budite jedni drugima najveća podrška. Tako se stvara snaga koja prelazi na pojedinca onda kad je to najpotrebnije, a ta snaga će nam doneti medalju više! Vi ćete biti ambasadori Srbije na svetskoj sceni, ali ćete po povratku kući biti ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji. Vaše olimpijske priče, biće izvor inspiracije i energije za neke buduće Olimpijce!“


Olimpijska baklja za OI 2020 od recikliranog aluminijuma iz Fukšime


Svečanosti potpisivanja pozivnog pisma za učešće na predstojećim Igrama prisustvovao je veliki broj sportista koji su obezbedili kvote ili ispunili olimpijske norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Pozivno pismo predsedniku Maljkoviću predao je olimpijski šampion u rvanju iz Rio de Žaneira 2016. godine, Davor Štefanek, a u ime kvalifikovanih sportista Tima Srbije zvanicama se obratila i strelkinja Zorana Arunović, učesnica na Olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Žaneiru „Učešće na Olimpijskim Igrama je najveće priznanje za svakog sportistu i sve ono o čemu mašta kada pravi svoje prve sportske korake. Kao neko ko je bio učesnik Olimpijskih igara, mogu reći da ne postoji veća privilegija od predstavljanja svoje zemlje na svetskoj olimpijskoj smotri sporta!“


Roboti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020


U ovom trenutku Tim Srbije za Olimpijske igre u Tokiju, broji 40 kvalifikovanih sportista, a već za dva dana naš Tim će se uvećati za četvoricu sportista, obzirom da će FIBA tada i zvanično objaviti završnu rang listu na kojoj će naša muška ekipa u basketu 3 na 3 potvrditi kvalifikacioni standard za Olimpijske igre. (Izvor: OKS)


Datum: 01.11.2019. Autor: OKS

PROČITAJTE JOŠ...