x

Biljana Relić: Vredno radimo za olimpijsku vizu

Biljana Relić: Vredno radimo za olimpijsku vizu Foto: Nebojša Radović / KSS

Šampionka Evrope u jednosedu na 200 i dvosedu na 500 metara, Biljana Relić pripreme za predstojeću sezonu započela je u Pančevu.


Relićeva trenira tri puta dnevno: dvaput u teretani, dok je treći trening na ergometru.


„Uskoro ulazimo u olimpijsku godinu i svi radimo punom parom. Radimo u teretani, a pošto nam je sada snaga najbitnija, dosta su jaki i intenzivni treninzi. Meni lično, iskreno, ne prija previše ovaj period jer smo stalno u zatvorenom tako da jedva čekam pripreme u Turskoj„, iskrena je Biljana.


Prema planu trenera Biljana posle novogodišnjih praznika treba da promeni plan i u trening na ergometru počne da ubacuje kraće deonice koje će je na najbolji način pripremiti za veslačke pripreme.


„Meni je 500 metara duža deonica, ali se trudim da što više izdržim ovaj period rada da bih bila što kvalitetnija u sezoni„, naglašava Relićeva.


Biljana je u dvosedu na 500 metara sa Marijom Dostanić šampionka Evrope za mlađe juniorke i planira da sa istom partnerkom izbori mesto u nacionalnom timu i vizu za Olimpijske igre u Tokiju na kontinentalnim dokvalifikacijama.


„I Marija i ja vredno radimo i nadam se da ćemo se ukombinovati i da će taj čamac dobro ići i da će nam dobro ići i da će nam sve leći kao i svake godine jer veslamo zajedno skoro šest godina. S obzirom da smo ove godine uzele zlato na Evropskom prvenstvu, mislim da imamo velike šanse da izborimo Olimpijsku vizu i tome nadamo i vredno radimo za to„, iskrena je Biljana.



Datum: 30.12.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...