x

Završen međunarodni kuglaški kamp u Vrbasu

 Završen međunarodni kuglaški kamp u Vrbasu

Kamp Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) koji je organizovao Kuglaški savez Srbije u Vrbasu završen je podelom medalja najuspešnijim polaznicima i diploma svim učesnicima.

- Zahvaljujem se Kuglaškom savezu Srbije, predsedniku Urošu Dragojloviću i uglednim trenerima Milošu Ponjaiću, profesoru  i Vojku Pavloviću na sjajno osmišljenom programu u zaista izvanrednim uslovima - rekao je Jiri Jančalek potpredsednik FIK NBC zadužen za mlađe kategorije.

Uroš Dragojlović je istakao da ovakvi kampovi mnogo znače svakom mladomm kuglašu i kuglašici:
- Imali su priliki da rade sa vrhunskim trenerima u odličnim uslovima koje pruža Vrbas - kuglana, atletska staza, dvorana, fudbalski tereni, bazeni...Uveren sam da ćemo iz ovog kampa 85 procenata polaznika videti dogodine na stazama na kadetskom Šampionatu svete i nadam se da ćemo se zajedno radovati svakoj osvojenoj medalji.

Miloš Ponjavić, rukovodilac kampa,  je pohvalio sve polaznike za predan rad i disciplinu u kampu i istakao:
- U ovoj generaciji imamo nekoliko veoma talentovanih kuglašica i kuglaša, ali se oseća da se sa njima nedovoljno trenira u klubovima a bez toga nema napretka. Govorim im da moraju individualno mnogo više i ozbiljnije da rade. Istakli su se Brigita Zolnai koja je najtrofejnija polaznica sa tri medalje i Vuk Boškov koji je  napredovao i bio je bolji nego lane. Od stranaca, Česi su najprijatnije iznenađenje, imaju odličnu selekciju. Hvala na odličnoj saradnji kolegama - trenerima pre svih Vojku Pavloviću, češkim stručnjacima Ranati Šimunkovoj, Zdeneku Jarošu, Stanislavu Novaku  kao i i Iztoku Kovaču iz Slovenije. Domaćinima u CFK "Drago Jovović", gde smo imali sjajan smeštaj, ishranu i odlične uslove, hvala na gostoprimstvu.

Kamp je posetio i selektor kadeta Dragan Fatović, a polaznici su  imali priliku da gledaju kako igra najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko, kao i srpski reprezentativci Čongor Baranj i Antal Arpad koji su nekoliko puta dolazili u Vrbas.

Kod devojčica najuspešnija je bila bila srpska kuglašica Brigita Zolnai koja je slavila u pojedinačnom delu i za kombinaciju, dok je u sprintu osvojila srebro. Josef Brtnik iz Češke je osvojio sva tri zlata - sprint, pojedinačno i kombinacija. Od srpskh kuglaša bronzanu medalju osvojio je Vuk Boškov u kombinaciji.

Iz Srbije u kampu je bilo osmoro polaznika: Kristina Ljubenković, Sebastian Molnar, Vuk Boškov, Brigita Zolnai, Ilija Jevremović, Nataša Lazarević, Želislav Jakab i Ivana Arsić. Iz Češke i Slovenije bilo je po šestoro polaznika i iz BiH trojica.Datum: 11.08.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...