Teški protivnici za Srbe na Svetskom kupu u kuglanju

U celini, žreb  na 21. seniiorskom i 13. juniorskom  Svetskom  kupu u nemačkom gradiću Hiršau od oko 6.000 stanovnika (na oko 100 km od Regenzburga), nije bio naklonjen srpskim kuglašicama i kuglašima.

U seniorskoj konkurenciji, Vilmoš Zavarko igraće sa Slovencem Janžeom Lužanom, a Daniel Tepša nije mogao da dobije po imenu jačeg protivnika: Tamaša Kiša (Mađarska) svetskog šampiona u kombinaciji! Seniorka Livia Santo je izvukla nemačku reprezentativku Korinu Kastner.

U juniorskoj  konkurenciji Maja Đukić će se sastati sa najboljom češkom omladinkom Natali Topicovom. Dva srpska juniora, Igor Kovačić i Robert Ernješi, koji su pre dve godine osvojili zlato i srebro na Svetskom kupu u Zalaegersegu, dobili su  jake rivale. Kovačić, koji brani titulu, igraće sa Čehom Mihalom Pitlihom, dok će Ernješiju protivnik biti Poljak Kristijan Šulc. Zavarko i Tepša su pre dve godine osvojili bronze, ove godine su u istom delu žreba i mogu da se sastanu u polufinalu.
- Ako je kuglana  takva da ne „daje“ čunjeve od pozadi, onda je Kiš imao lošu sreću sa Tepšom u žrebu, u suprotnom, Tešu nije pogledala boginja sreće – komentar je Miloša Ponjavića selektora seniorske reprezentacije Srbije.- O Zavarku ne treba trošiti reči,  on je najbolji kuglaš sveta. Šteta je što se nisu našli u dva suprotna dela kostura... Po prijavama ovo je ubedljivo najjači Svetski kup do sada, nema lakih rivala.

Selektor  seniorki Dragan  Fatović je istakao: 
- Biće teško, i Livia Santo i Maja Đukić su dobile jake protivnice. Dobro je, jedino, jer Santo uvek igra najbolje u prvim utakmicama. Ima dve jake kuglašice, ako pregrmi Kastnerovu igraće sa Mađaricom Meheš. Topicova je najbolja češka juniorka, možda i među tri najbolje u svetu. Ali, ne pobeđuje se imenom,  već kako igraš. 

Selektor srpskih juniora, trostrukih šampiona sveta, Vojko Pavlović je zadovoljan jedino zbog činjenice da Kovačić i Ernješi nisu u istom delu „kostura“:
- Sa te strane, imamo pravo da se nadamo reprizi iz Zalaegersega i srpskom finalu. Rivali su im, sa druge, strane poznata imena svetskog juniorskog kuglanja, Pitlih i Šulc nisu ni u kom slučaju autsajderi.

Maja Đukić izlazi na staze u petak u 9,15.  Igor Kovačić će igrati u 11,35, dok  će Ernješi „bacati“  od 13,55.  Đukićeva bi u drugom krugu igrala sa pobednicom duela Zajec (Hrvatska) - Hofer (Austrija), Kovačić ide na  boljeg iz meče Brancek (Mađarska) - Dubrava (Slovačka), dok Ernješi na uspešnijeg iz susrete Rumuna Todoria sa  pobednikom kvalifikacionog meča između Estonca Tamlaka i Jantola iz Slovenije.

Kuglana je smeštena u sportskom centru u sred polja, pa je žreb pratila  kroz veliki stakleni prozor i jedna lisica koja je tu prolazila svojim lovačkim  poslom. Ima šest staza, ali nema „ploče“, već livenu plastiku. 

Datum: 06.02.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...