x

Fleg liga Srbije: Indijansi vicešampioni Srbije

Fleg liga Srbije: Indijansi vicešampioni Srbije
 Fleg tim "Indiansa" osvojio je vicešampionsku titulu na prvenstvu Srbije ove beskontaktne verzije američkog fudbala za dečake od 10 do 16 godina. Naslov najboljeg u državi odbranili su "Legionari" iz Sremske Mitrovice.

Finalni turnir prvenstva Fleg lige Srbije održan je u Jagodini, u subotu 29. juna, a učestvovalo je šest najboljih ekipa Srbije koje su se plasirale kroz ranije održana dva turnira u svakoj od četiri grupe i dva polufinalna turnira.

"Indiansi" su tokom prvenstva najpre osvojili 1. mesto u grupi Sever, a zatim su isti rezultat postigli i na polufinalnom turniru održanom u Inđiji.

Na finalnom turniru igrali su u grupi G sa ekipama iz Beograda i Kraljeva - "SBB Vukovi" i "Royal Crowns", i obe ubedljivo savladali, osvojivši tako 1. mesto u grupi koje im je osiguralo borbu za titulu državnog prvaka.
Rezultati grupe G:

    Indians Inđija - SBB Vukovi Beograd 40:19
    Royal Crowns Kraljevo - SBB Vukovi Beograd 40:24
    Indians Inđija - Royal Crowns Kraljevo 32:18

U grupi H igrali su timovi iz Sremske Mitrovice, Bora i Jagodine, a postignuti su sledeći rezultati:

    Avala Golden Bears Bor - Strawberry Celts Jagodina 31:26
    Sirmium Legionaries SM - Strawberry Celts Jagodina 31:26
    Avala Golden Bears Bor - Sirmium Legionaries SM 19:39

Drugoplasirani timovi iz obe grupe igrali su za bronzu, a prvoplasirane ekipe borile su se za pehar i titulu šampiona Fleg lige Srbije.

U samoj završnici, "Indians" dečaci su nesrećno, posle dva produžetka, izgubili od tradicionalnih rivala, "Legionara" iz Sremske Mitrovice, i to za jedan tačdaun zaostatka, rezultatom 32:26.

U utakmici za 3. mesto slavili su Borani protiv Kraljevčana 38:19.

Mitrovčani su tako odbranili titulu najboljih u beskontaktnoj verziji američkog fudbala, dok su "Indiansi" nastavili uspešan niz osvajanja najsjajnijih odličja.

KAF "Indians" čestita "Legionarima" titulu šampiona Srbije!

 Datum: 01.07.2013. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...