x

Veslačka reprezentacija Srbije otputovala u Sevilju

Veslačka reprezentacija Srbije otputovala u Sevilju
Na šampionatu Starog kontinenta od 31. maja do 2. juna 2013. u Španiji Srbiju će predstavljati dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, četverac bez kormilara Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić, Radoje Đerić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, laki skif Miloš Stanojević i ženski skif Iva Obradović. - Selektor Nebojša Ilić: Ukoliko reprezentativci pruže svoj trenutni maksimum možemo se nadati dobrim plasmanima.

Samo dva dana pošto je juniorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Minsku ostvarila ogroman uspeh osvojivši tri medalje - zlatnu, istorijsku, u osmercu, srebrnu u dubl skulu i bronzanu u dvojcu bez kormilara, srpsko veslanje je krenulo u susret novom velikom međunarodnom izazovu. U utorak, 28. maja 2013, sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" seniorska ekspedicija se avionom preko Minhena otisnula put Sevilje gde će od 31. maja do 2. juna učestvovati na šampionatu Starog kontinenta za seniore. Na jednom od najstarijih kontinentalnih šampionata, budući da je prvo održano još u XIX veku (1893), Srbiju će predstavljati pet posada - dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, četverac bez kormilara Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić, Radoje Đerić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, laki skif Miloš Stanojević i ženski skif Iva Obradović.

Pored takmičara u sastavu srpske takmičarske za Sevilju su i selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić, selektor juniora i član selektorske komisije Dejan Guslov, treneri Oleksandr Fedotov, Saša Mimić i Aleksandar Ivković, doktor Milan Babić i fiziotarapeut Branko Todorović. Pred odlazak u Sevilju selektor Nebojša Ilić je "podvukao" da su sve posade dobro odradile pripreme i da u dobroj formi očekuju start kontinentalnog šampionata:

- Zadovoljni smo formom i rezultatima s kojima putujujemo u Španiju. Svi reprezentativci su dobro radili u prethodnom periodu. Učinkom i vremenima zadovoljni su i treneri ovih čamaca Guslov, Mimić, Fedotov i Ivković. U svakom slučaju očekujemo da svi daju svoj maksimum i da odveslaju najbolje u ovom trenutku. Ukoliko uspeju u tome možemo da nadati dobrim plasmanima u Sevilji u kojoj će konkurencija biti zaista žestoka - istakao je Nebojša Ilić.

Evropsko prvenstvo u Sevilji će okupiti 543 takmičara iz 34 zemlje a prvi je šampionat Starog kontinenta koji se održava u novom terminu budući da su dosadašnji bili u kalendaru u septembru. Takođe, na njemu će Srbija preuzeti od domaćina "štafetnu palicu" budući da će naredne godine evropski šampionat održati u Beogradu. Na prošlom Evropskom prvenstvu, koje je odžano lane u Varezeu, srpska reprezentacija se domogla maksimalnih pet finala i osvojila četiri medalje. Iva Obradović je u skifu osvojila srebro, dok su se sa bronzom okitili četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar, četverac bez kormilara za lake veslače Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić i dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik.

 

Datum: 28.05.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...