x

Aleksandar Radosavljević - razgovor sa povodom

Aleksandar Radosavljević - razgovor sa povodom

Na pragu nove sezone, kao i početka priprema za istu, kao logičan sagovornik se nameće šef stručnog štaba Radničkog Aleksandar Radosavljević. Razgovor sa trofejnim stručnjakom započinjemo ocenom prethodne sezone.

- Razloga za nezadovoljstvo nema, jer sam sve u svemu zadovoljan ostvarenim rezultatima u prethodnoj sezoni.

Ekipu je pratio niz pehova sa povredama. U krajnjoj liniji koliko je to uticalo na konačan ishod? - Tačno je da su nas pratile povrede ključnih igračica u prolećnom delu sezone i sigurno je da ih nismo imali postigli bi mnogo više. Uveren sam da bi odbranili Kup i bili prvaci države.

U prvi tim ste uveli veliki broj mladih i novih igračica. Kako ste zadovoljni njihovim igrama i radom? - Veliki broj mladih igračica je u prethodnoj sezoni dobilo šansu da stekne superligaško iskustvo. One su se susrele sa profesionalnim radom i došle u klub koji uvek ima najviše ciljeve. Tako da se neke od njih nisu adekvatno adaptirale na količinu rada i mentalni stav koje moraju još da izgrađuju dok su u Radničkom.

Ekipa će pretrpeti brojne promene a planira se da bude svojevrstan spoj mladosti i iskustva. Da li je to pravi recept za dalji napredak? - Sigurno da je spoj mladosti i iskustva pravi recept za dalji napredak u svakom smislu. Mislim da mlade igračice više dobijaju na samopouzdanju kada imaju pored sebe iskusne i prekaljene kolegnice.

Planovi za narednu sezonu? - Planovi za narednu sezonu vezani su da pomenute mlade igračice još više napreduju i da ponovo budemo u plej of-u.

Datum: 26.07.2016. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...