x

Sjajno Manićevo iskustvo u Podčetrteku

Sjajno Manićevo iskustvo u Podčetrteku

Naš reprezentativac Mateja Manić od 9. do 16. jula 2016. učestvovao je na Trening kampu Bec Summer School 2016 koji je održan u organizaciji Evropske badminton konfederacije u slovenačkom gradiću Podčetrteku. Trening kamp je okupio preko 50 igrača i igračica uzrasta do 17 godina i 30 trenera iz 15-tak zemalja, a njegovim radom je rukovodio Danac Jeroen Van Dijk. Manić je prvi put bio akter ovakvog jednog događaja, a po povratku iz Slovenije preneo nam je utiske.


“Ovo je bilo jedno sjajno iskustvo za mene. Upoznao sam mnogo mojih vršnjaka iz raznih evropskih zemalja, a što je najvažnije, ovih nedelju dana u Podčetrteku iskoristio sam za napredak. Popravio sam mnoge segmente svoje igre i odlazak u Sloveniju se pokazao kao pun pogodak. Bilo je izuzetno naporno. Gotovo svih sedam dana imali smo dva tročasovna treninga, sa pauzama od svega 15 minuta. Uveče bismo ponovo izašli na teren gde smo dan završavali badminton igricama. Naravno bilo je i nekih vantrenažnih aktivnosti koji su značajno oplemenili sam boravak u Sloveniji. Jedno popodne smo proveli u obližnjem akva parku, imali žurku, a odigrali smo i zanimljiv fudbalski meč, koji je tradicija ovog kampa. Na jednoj strani su se našli igrači, a na drugoj treneri. Na moju žalost pobedili su ovi drugi. Poslednjeg dana organizovan je i badminton turnir. Pobedama nad slovenačkim i austrijskim igračem stigao sam do četvrtfinala gde sam poražen od badmintonca iz Švedske. Sve u svemu prezadovoljan sam svojim učešćem na ovom kampu koji mi je bio važan pokazatelj gde sam u odnosnu na vršnjake iz Evrope, pre svega na one iz najjačih badminton sila Starog kontinenta”, kazao je Manić.


Naš reprezentativac se osvrnuo i na samu metodiku rada.


“Iako sam se susreo sa trenažnim novinama, sam sistem rada ne odudara previše od onoga u Srbiji. Ono zbog čega sam posebno ponosan jeste činjenica da sam se poredeći se sa ostalima još jednom uverio da je srpski badminton veoma blizu evropskog vrha. Igrači iz najjačih badminton zemalja Evrope su izuzetno malo ispred nas i siguran sam da ćemo ih vrlo skoro dostići po svim parametrima”, istakao je Manić.

Datum: 21.07.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...