x

Srbiji tri bronze na Svetskom juniorskom prvenstvu u dizanju tegova

Srbiji tri bronze na Svetskom juniorskom prvenstvu u dizanju tegova
Reprezentativac Srbije u dizanju tegova Tamaš Kajdoči na Prvenstvu sveta za juniore, ostvario do sada naš najveći uspeh u dizanju tegova, osvojivši čak tri bronzane medalje za Srbiju. Takmičenje je održano proteklog vikenda  u Tbilisiju (Gruzija).

Tamaš je u kategoriji +105kg, u najtežoj konkurenciji, oborio državne rekorde i pokazao da je ne samo naš najbolji takmičar, već i jedan od najboljih i najperspektivnijih mladih takmičara sveta. U trzaju je sa podignutih 171 Kg  osvojio 3. mesto, Nije se zadovoljio samo tom medaljom pa je u discipline izbačaj sa 216 Kg takođe stigao do bronze. Nastavio je odlično i u discipline biathlon, gde je stigao do 387 Kg.

Posle osvojene srebrne medalje na olimpijskim igrama mladih 2014. god. u Kini i čak osam osvojenih medalja na Prvenstvima Evrope ovaj rezultat je potvrda sistematskog rada u Savezu Srbije za dizanje tegova. Na svakom takmičenju se obaraju novi rekordi i postiže plasman koji je do pre par godina bio nezamisliv za takmičare Srbije

- Presrećan sam. Bilo je jako naporno i višemesečne pripreme su urodile plodom. Očekivao sam ovaj rezultat, ali nisam znao koji će to doneti plasman. Konkurencija je bila izuzetno oštra, svi su bili dobro pripremljeni i o plasmanu se odlučivalo u trećim pokušajima. Sada slede pripreme za prvenstvo Evrope za juniore koje se održava u decembru - izjavio je Tamaš Kajdoči, naš znajbolji dizač tegova.

U 80 godina dugoj istoriji Saveza Srbije za dizanje tegova, ovo su prve medalje za našu zemlju na svetskom juniorskom prvenstvu.
- Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, naš savez je postao prepoznatljiv u svetu kao jedan od najorganizovanijih i veoma uspešnih. Zahvaljujemo se ministarstvu na pomoći koju dobijamo za nabavku opreme, učešće na kampovima, stipendijama mladim sportistima i organizaciju putovanja - izjavio je prof. Dr Milan Mihajlović, predsednik saveza.

Datum: 10.07.2016. Autor: Savez Srbije za dizanje tegova

PROČITAJTE JOŠ...