BetWinner

Srbiji tri bronze na Svetskom juniorskom prvenstvu u dizanju tegova

Reprezentativac Srbije u dizanju tegova Tamaš Kajdoči na Prvenstvu sveta za juniore, ostvario do sada naš najveći uspeh u dizanju tegova, osvojivši čak tri bronzane medalje za Srbiju. Takmičenje je održano proteklog vikenda  u Tbilisiju (Gruzija).

Tamaš je u kategoriji +105kg, u najtežoj konkurenciji, oborio državne rekorde i pokazao da je ne samo naš najbolji takmičar, već i jedan od najboljih i najperspektivnijih mladih takmičara sveta. U trzaju je sa podignutih 171 Kg  osvojio 3. mesto, Nije se zadovoljio samo tom medaljom pa je u discipline izbačaj sa 216 Kg takođe stigao do bronze. Nastavio je odlično i u discipline biathlon, gde je stigao do 387 Kg.

Posle osvojene srebrne medalje na olimpijskim igrama mladih 2014. god. u Kini i čak osam osvojenih medalja na Prvenstvima Evrope ovaj rezultat je potvrda sistematskog rada u Savezu Srbije za dizanje tegova. Na svakom takmičenju se obaraju novi rekordi i postiže plasman koji je do pre par godina bio nezamisliv za takmičare Srbije

- Presrećan sam. Bilo je jako naporno i višemesečne pripreme su urodile plodom. Očekivao sam ovaj rezultat, ali nisam znao koji će to doneti plasman. Konkurencija je bila izuzetno oštra, svi su bili dobro pripremljeni i o plasmanu se odlučivalo u trećim pokušajima. Sada slede pripreme za prvenstvo Evrope za juniore koje se održava u decembru - izjavio je Tamaš Kajdoči, naš znajbolji dizač tegova.

U 80 godina dugoj istoriji Saveza Srbije za dizanje tegova, ovo su prve medalje za našu zemlju na svetskom juniorskom prvenstvu.
- Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, naš savez je postao prepoznatljiv u svetu kao jedan od najorganizovanijih i veoma uspešnih. Zahvaljujemo se ministarstvu na pomoći koju dobijamo za nabavku opreme, učešće na kampovima, stipendijama mladim sportistima i organizaciju putovanja - izjavio je prof. Dr Milan Mihajlović, predsednik saveza.

Datum: 10.07.2016. Autor: Savez Srbije za dizanje tegova

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...