x

Basketaši ciljaju tron u Moskvi

Basketaši ciljaju tron u Moskvi Foto: Abu Dhabi 3x3 / Cosmin Motei
Košarkaši Novi Sad Al Wahda završili su dvonedeljnu pauzu, sledi im čelendžer turnir u Moskvi, na kom će konkurencija biti paklena.

-Ovde je konkurencija uvek najžešća, skupljaju se najbolje ekipe Evrope. Turnir je inače važio i za nezvanično prvenstvo sveta, pre nego što je to preuzela FIBA. Ipak, reputacija je ostala, idu još dva naša tima, to je dokaz kako se dobar basket igra i u Srbiji. Mi kao i uvek idemo na prvo mesto, iskreno, samo Moskvu nismo pokorili – kaže kapiten tima Dušan Domović Bulut.

Posle nekoliko turnira sa prinudnim izmenama, najboljem basketaškom timu sveta, priključio se oporavljeni Marko Savić, uz Marka Ždera i Dejana Majstorovića.

-Konačno smo u punom sastavu, Savić je tu posle duže pauze. Imamo malo vremena da se uigramo do početka Svetske serije sledećeg vikenda, preskočili smo prošli vikend jer smo hteli da zacelimo sitne povrede, to je jedini razlog pauze. Ritam će biti nemilosrdan u naredna dva meseca, nema mesta za slobodne dane – dodaje Bulut.

Paklen raspored posle Moskve 22. i 23. jula nastaviće se World Tour-om u Japanu, slede Prag, čelendžer u Bukureštu, zatim turniri u Beogradu i Novom Sadu.

Datum: 22.07.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...