x

Beogradski maraton sa pet zvezdica

Beogradski maraton sa pet zvezdica

Beogradski maraton dobio sertifikat najvišeg ranga sa 5 zvezdica za kvalitet i bezbednost organizacije događaja.

Iz sedišta Evropske atletike u Lozani, u četvrtak 30.06.2016. stigla je potvrda da je Beogradski maraton dobio najviše priznanje u kategoriji uličnih trka i maratona u programu „Running for all“ (Trčanje za sve) kojim se vrši kategorizacija trkačkih događaja u Evropskoj atletici.

Da bi se postigli visoki standardi, trke se ocenjuju u ukupno 54 kategorije koje pokrivaju oblasti administracije, sigurnosti i zdravstvene zaštite učesnika, merenje rezultata, ispravnosti i bezbednosti staze, ekološke i društvene odgovornosti, kao i druge značajne usluge.


U kratkom opisu na profilu Beogradskog maratona u Programu „Running for all“, između ostalog, navodi se da je „Beogradski maraton najznačajniji tradicionalni sportski događaj u Srbiji, da je događaj od posebnog značaja za grad Beograd i da u kontinuitetu pobuđuje veliku pažnju domaćih i stranih medija.“

Kada je Evropska atletika 2015. godine uvela nove standarde za kategorizaciju uličnih trka i maratona, Beogradski maraton je bio prvi događaj te vrste u Evropi koji je dobio sertifikat za kvalitet i bezbednost.

U povodu dobijanja ovog priznanja Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, izjavio je da su u Beogradskom maratonu izuzetno zadovoljni da je i EA prepoznala značaj i kvalitet Beogradskog maratona i da je ovo najviše priznanje došlo u pravom trenutku kada se uveliko vrše pripreme za organizaciju jubilarnog 30. Beogradskog maratona koji će se održati 22.04.2017. godine.

„Ponosni smo da Beogradski maraton u kontinuitetu održava visok nivo kvaliteta organizacije manifestacije, a da i dalje uspeva da napreduje u svim segmentima organizacije. Očekujemo da 30. Beogradski maraton bude uspešan nastavak 29. Beogradskog maratona koji je ostvario mnoge, pa i rekorde po broju učesnika u svim trkama, a posebno je značajno da je u povodu ovogodišnjeg Beogradskog maratona, o svom trošku, u Beograd i Srbiju doputovalo preko 2500 učesnika i gostiju iz 60 zemalja sveta.“ - naveo je Nikolić.

„Želimo da se, u ovoj posebnoj prilici, zahvalimo svim pojedincima i institucijama koje su decenijama predano radile na tome da Beogradski maraton postane međunarodno priznat i poštovan događaj u svetu. Biće to podstrek da snagom zajedništva organizujemo vrhunski, a verujemo i do sada najbolji, jubilarni 30. Beogradski maraton koji će, osim naše želje da unapredimo sve sfere organziacije, imati i dosta značajnih novina.“ - zaključio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Datum: 02.07.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...