x

Orlovi srebrni po visini

Orlovi srebrni po visini

Orlovi srebrni po visini

Po jednom parametru, srpski reprezentativci se već nalaze na pobedničkom postolju. Naime, reprezentacija Srbije, sa prosečnom visinom od 195 cm nalazi se na drugom mestu na EURO 2016. Viši su samo Nemci (u proseku 1.96 cm), dok su i Mađari na 1.95 cm.


NA DANAŠNJI DAN 2014. GODINE

Jedini meč na velikim takmičenjima Srbija i Francuska su odigrale na Evropskom prvenstvu 2014. godine u Danskoj. Tada su Francuzi slavili 31:28. Interesantno, utakmica u Krakovu igraće se na isti dan kao i ona u Orhusu – 17. januara.


NIKČEVIĆ BLIZU KLUBA “500”

Kapiten reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Ivan Nikčević, sa sedam golova u duelu sa selekcijom domaćina na otvaranju turnira, približio se cifri od 500 postignutih golova u nacionalnom dresu. Levo krilo poljske Visle koje je reprezentativni debi na velikim takmičenjima imalo na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine, došao je do kote 498. Nema sumnje da će već u svom 136. nastupu za državni tim protiv Francuske ima šansu da uđe u istoriju.


IMPRESIVNA „FAN ZONA“ U KRAKOVU

Domaćini Evropskog prvenstva u Poljskoj, potrudili su se da naprave istinski ugođaj za sve rukometne navijače koji u naredne dve nedelje posete četiri grada u kojima se održava EURO 2016. Tako je i u Krakovu, gradu na jugu Poljske u kome nastupa reprezentacija Srbije, u samom centru grada instalirana „fan zona“ u kojoj će svi zainteresovani navijači moći da gledaju mečeve na video bimu ili se oprobaju u raznim vrstama šuterskih - rukometnih aktivnosti.

Mobilni objekat postavljen je na više od 500 kvadrata, a organizatori očekuju veliku posećenost.


„BACI PETAKA“ ŠETA PO GRADU

Maskotu Evropskog prvenstva u Poljskoj „šaka „High five“, stanovnici Krakova, kao i gosti najvećeg grada u ovom delu najmnogoljudnije države srednje Evrope, mogu videti svuda, ne samo u okolini „Tauron arene“. Veoma inventivna figura kruži gradom uz pomoć volonterki, pozdravlja i podseća da se u Krakovu održava poslednje veliko rukometno takmičenje u ovom olimpijskom ciklusu.


„TAURON ARENA“ KAO SVEMIRSKI BROD

Najveća dvorana u kojoj će se igrati mečevi na Evropskom prvenstvu u Poljskoj nalazi se upravo u Krakovu gde igra reprezentacija Srbije. „Tauron arena“ je otvorena maja 2014. godine i kapaciteta je 15.328 sedećih mesta. U njoj se iste godine igrani mečevi Svetskog prvenstva u odbojci.

Datum: 17.01.2016. Autor: Stana Vuković

PROČITAJTE JOŠ...