x

Održana III sednica Organizacionog odbora Evropskog atletskog prvenstva u dvorani

Održana III sednica Organizacionog odbora Evropskog atletskog prvenstva u dvorani
U Skupštini grada održana je treća sednica organizacionog odbora Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će se održati od 3. do 5. marta 2017. godine u „Kombank areni”.

Gradonačenik Beograda i predsednik Organizacionog odbora Siniša Mali naglasio je da pripreme za predstojeće prvenstvo u atletici teku prema planu, kao i da Beograd ima sve potrebne kapacitete da ovaj šampionat organizuje na najvišem nivou.

– Sa organizacijom smo krenuli na vreme i sve teče prema predviđenoj dinamici i planovima. Pred nama je mnogo sportskih događaja uoči Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će biti prilika za nova iskustva u organizovanju sportskih manifestacija. Naša najveća prednost su mladi ljudi sa entuzijazmom koji imaju neophodna iskustva i koji su prošli potrebne edukacije. To znanje će svakako primeniti i za dvoransko prvenstvo u atletici. Pored toga, izgradnja Atletske dvorane ima veliki značaj, jer će se u njoj odvijati i pripreme naših sportista – istakao je gradonačelnik Siniša Mali.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane, „Kombank arene”, Aerodroma, Volkswagena, Moji brendovi, Gradskog sekretarijata za privredu, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, NIS-a, Turističke organizacije Beograda, Komercijalne banke, Dunav osiguranja, Telekoma, RTS-a, kao i Atletskog saveza Srbije.

U toku sastanka usvojen je zapisnik sa prethodne sednice, direktor preduzeća „Atletika 2017” Slobodan Branković predstavio je izveštaj o urađenom u prethodnih nekoliko meseci, usvojen je plan promotivnih aktivnosti i postavljeni su novi rokovi za zadatke svakog od članova Organizacionog odbora.

Otvaranje Atletske dvorane zakazano je za 1. mart, kada će se u njoj održati prvi međunarodni atletski miting. To će biti prilika za zagrevanje pred EP.

Datum: 28.01.2016. Autor: Služba za informisanje Grad Beograd

PROČITAJTE JOŠ...