x

Dodeljene nagrade RSS za najbolje u 2015

Dodeljene nagrade RSS za najbolje u 2015

Na 11. sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije, po zejedničkoj anketi Sportskog žurnala i RSS-a, deseti, jubilarni put dodeljene su nagrade za najbolje igračice, igrače, trenere i sudijskog para u 2015. godini. Pravo glasa su imali svi treneri I kapiteni klubova muške I ženske Super lige, s tim da su stručnjaci glasali za najboljeg kolegu I igrače, dok su kapiteni glasali samo za igrače.


Za najbolju igračicu, drugu godinu za redom, izabrana je Anđela Janjušević, reprezentativka i igračica RK Radničkog iz Kragujevca, dok je za najboljeg igrača, treći put za redom izabran bivši kapiten i igrač mađarskog Vesprema, Momir Ilić.


U ime svih nagrađenih prisutnima se obratio Momir Ilić:


“Hvala svima koji su svojim glasom omogućili da dobijemo priznanja za najuspešnije u godini za nama. Za mene lično, ovo je veliko priznanje, koje mi daje dodatni podstrek da naporno radim I dobro igram. Želim ovim putem da svojim bivšim saigračima poželim sreću na Evropskom prvenstvu. Nama ostaje samo da im budemo velika podrška, a siguran sam da će oni dati sve od sebe da ostvare najbolji rezultat.”


Najuspešniji trener u 2015. je Đorđe Ćirković, bivši trener RK Vojvodina I aktuelni trener rumunske Konstance, koji je ovu nagradu dobio drugu godinu za redom. Za najbolji sudijski par izabrani su Nenad Nikolić i Dušan Stojković. Sudijski par Nikolić, Stojković od 2010. godine nosi ovu laskavu titulu.


Datum: 30.12.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...