x

Višnjić odbranio titulu, Sportski Žurnal najprecizniji na Medija hicu 2015

Višnjić odbranio titulu, Sportski Žurnal najprecizniji na Medija hicu 2015

Dragoslav Višnjić novinar „Sportskog Žurnala“ odbranio je titulu na streljačkom turniru beogradskih medijskih poslenika „Medija hitac 2015“ na strelištu Novog Beograda Ušća, dok je u ekipnoj konkurenciji slavila selekcija „Sportskog Žurnala“ u kojoj je bio i Marko Marković.


Višnjić je serijskom vadzdušnom puškom pogodio odličnih 89 krugova sa deset dijabola  i trijumfovao ispred novinara TV Beograd Predraga Milinkovića koji je imao, takođe dobrih, 87 krugova. Milinkoviću je, u pripremi za meč, lični trener bio promoter ovog takmičenja i 40. „Internacionalnog prvenstva Beograda“ (11- 14. decembar) proslavljeni olimpijac Damir Mikec i saveti su urodili plodom. Treće mesto osvojio je sa 61 krugom Marko Marković mlada novinarska zvezda „Sportskog Žurnala“.


„Žurnal“ je u ekipnoj konkurenciji imao odličnih 160 krugova. Lane su „žurnalovci“ bili drugi iza „Sportnetvorka“ čiji tim zbog obaveza nije dašao da brani titulu. Prošle godine na prvom „Medija hicu“ Višnjić je pobedio sa 85 krugova, Marković je imao 59 krugova.


- Hvala vam što ste došli da zajedno najavimo naše veliko takmičenje 40. „Internacionalno prvenstvo Beogarda“, najjači turniru u regionu,  koje će se  održati od 11. do 13. decembra – rekao je Mile Đapić predsednik Streljačkog saveza Beograda.- Očekujem da se družimo i na tom takmičenju koje će okupiti nekoliko stotina strelaca iz blizu 20 zemalja, koje organizujemo uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.


Mikec je bio i strog sudija, ali mu disciplinovani novinari - strelci nisu dali priliku da  izvadi žute i crvene kartone. Za pregled meta bio je zadužen sekretar Novog Beograda Ušća i sudija Dalibor Fatić. Učesnicima su asistirali mladi strelci Novog Beograda Ušća, koji je bio sjajan domaćin drugog „Medija hica“ obezbedivši, puške, mete, dijabole i pehar za pobedničku ekipu, dok je Streljački savez Beograda obezbedio medalje. Takmičenje su pratili i Dragan Milisavljević generalni sekretar Streljačkog saveza Beograda kao i Nikola Marić direktor „Internacionalnog prvenstva Beograda“.


Datum: 05.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...