x

Zagreb test za Interancionano prvenstvo Beograda

Zagreb test za Interancionano prvenstvo Beograda

Streljački turnr „Torfej Mladosti“ u Zagrebu minulog vikenda, kako je istakao sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, protekao je u znaku srpskih strelaca, a prva zvezda takmičenja bio je Dimitrije Grgić, pobednik vazdušnim pištoljem:


- Njegovih 585 krugova u osnovnom deleu i odlično finale od 203,3 kruga su, po mom mišljenju, najbolji rezultati u svim disciplinama na ovom turniru. Ukupno u dva dana u Zagrebu, osvojili smo šest medalja  zlato, tri srebra i dve bronze i bili smo među najuspešnijim nacijama. Prvog dana  u gađanju vazdušnom puškom srebro i bronzu osvojile su Andrea Arsović i Dragana Todorović, drugog dana zlato je pripalo Dimitriju Grgiću, srebrom su se okitili Zorana Arunović i Damir Mikec, dok je Bobana Veliković osvojila bronzu. Uslovi za visoke domete nisu bili baš najpovoljniji, parket u sali nije stabilan, ali je uz Grgića, još nekoliko naših takmičara i takmičarki postiglo dobre rezultate koji su odlična najava za  40. „Interancionalno prvenstvo Beograda“ 12. i 13. decembra u sali „Bel ekspo centra“.


Zagreb je bio i poslednje kontrolno takmičenje. Pejović će sada pomno pratiti rezultate i na kriterijumskim takmičenjima za sastav ekipe ze EŠ u Đeru u februaru iduće godine, koje je izborno i za sastav olimpijskog tima za Rio.


- Prvo kriterijumsko takmičenje za seniorske discipline je  upravo “Internacionalno prvenstvo Beograda”. Učestvovaće preko 270 strelaca iz blizu 20 zemalja i  u odličnoj kokurenciji videćemo gde smo u ovoj fazi rada – smatra Pejović.- U decembru  je kriterijumsko i treće kolo Kupa SSS  a dogodne u januaru su dva -  međunarodno takmičenje u Rušama u Sloveniji i Minhenu.


Prvog dana 40. „Interancionalnog prvenstva Beograda“ u subotu 12. decembra  gađaće se za „Trofej Beograda“ a drugog dana je „Velika nagrada Beograda“ gde će se deliti i novčane nagrade. Finala su oba dana od 16,30, 17,30, 18,30 i 19,30 časova.


Organizator je Streljački savez Beograda uz pomoć Sekeretrijata za sport i omladinu Beograda i uz veliku podršku SS Srbije. Zvanični hotel prvenstva je „Holidej in“ koji se nalazi uz samu dvoranu.


Datum: 09.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...