x

Smederevska liga kreće u u četvrtak

Smederevska liga kreće u u četvrtak

Treća “Smedervska liga” u streljaštvu za učenike osnovnih škola počeće 10. decembra na strelištu i Sportskoj hali Smederevo.


Pravo učešća imaju strelci koji su učenici osnovnih škola sa teritorije Smedereva. Kao i prošle godine biće podeljeni u ekipe škola koje pohađaju. Liga se gađa se po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za pionire i pionirke. Strelci će se kao i do sada takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Po završetku sedmog kola, na proleće 2016, po osam najboljih strelaca koji se plasiraju u finale boriće se za medalje na trećem “Smederevskom kupu” u streljaštvu za osnovce. Za najbolje u ligi i na kup takmičenju organizator će obezbediti nagrade, pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe i pojedinca u kategoriji pionira i pionirki. Svih sedam kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije.


Pobednici prošlogodišnje lige su mlađi pionir Nemanja Živojinović i mlađa pionirka Natalija Tasić, a u kategoriji starijih pionira Veljko Ilić i starija pionirka Jovana Lazić. Najbolju ekipu u kategoriji pionira imala je OŠ „Dositej Obradović“, a kod pionirki OŠ „Dr Jovan Cvijić“, koja je u toku prošle sezone izbora titule prvakinja Srbije na državnom školskom prvenstvu, kao i Prvenstvu Srbije u “B” programu. Veljko Ilić i Natalija Tasić pobedili su i na drugom “Smederevskom kupu”.


Datum: 08.12.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...